Screen kangas markiisissa

Screenkankaat sopivat erinomaisesti myös ulkopuolisiin markiiseihin. Screen markiisien hyötynä on erityisesti läpinäkyvyys ja sen tuoma mukavuus.

Julkaistu kategoriassa Blogi

Markiisikangas CBA kuitu

CBA kuitutekniikalla valmistetut markiisikankaat ovat kirkkaampia, liukkaampia, hylkivät paremmin likaa ja vettä, sekä niiden värien loisto on kirkkaampi.

Julkaistu kategoriassa Blogi

Pimennystä rullaverholla

Rullaverho voidaan varustella 100 % pimentävällä kankaalla, kasetilla, sivukanaaleilla ja moottorilla = täydellinen pimennysverho.
Artikkelissa esittelyssä valkokangashuone, joka saadaan pimennettyä näiden tekijöiden summalla.

Julkaistu kategoriassa Blogi

Kateprofiili suojaa markiisia

Markiisin mekanismi altistuu ulkona usein monenlaiselle rasitukselle. Suojattu mekanismi pidentää mekanismin ja koko markiisin käyttöikää. Tässä artikkelissa lisätietoa mekanismin suojaamisesti kateprofiilin avulla.

Vinkkejä kaihdinmoottorien valintaan

Kaihdin moottoreita löytyy montaa erilaista: eri kokoisille verhoille ja erilaisille virtalähteille. Tähän blogiin koottu kattava tietopaketti saatavilla olevista kaihdinmoottoreista.

Julkaistu kategoriassa Blogi

Screen kankaiden vertailu

Aurinkosuojan sijoittaminen, käyttömekanismi ja kangasvalinta vaikuttavat paljon siihen, kuinka paljon suoja torjuu lämpöä / häikäisyä / näkyvyyttä.
Tässä artikkelissa avaamme screenkankaiden ominaisuuksia, ja pyrimme helpottamaan oikeanlaisen kankaan valintaa kohteeseen sopivaksi.

Julkaistu kategoriassa Blogi

Rullaverhon asennuslista ja liukukisko

Rullaverho voidaan kiinnittää asennuslistaan, jolloin kiinnityskohta voidaan määrittää mistä kohtaa listaa tahansa.  Lista on kätevä vaihtoehto kohteisiin, joissa kannakkeiden normaalille sijainnille, eli sivuille ei pystytä kiinnittämään. Saatavilla 32-, 40- ja 45 mekanismeille; verhon maksimileveys 300 cm. Maksimikorkeus riippuu kankaasta, 250 – 400 cm. Lista valkea; voidaan maalata mihin tahansa RAL väriin. Kannakkeet & kannakesuojat valkeat. Asennuslistalle […] Lue lisää »

Terassimarkiisi vai kattamaton terassi?

Terassimarkiisi on oivallinen vaihtoehto paitsi katetulle, myös kattamattomalle terassille. Se lisää kattamattoman terassin käyttöastetta sateella ja suojaa helteellä liialta auringonpaahteelta.

Julkaistu kategoriassa Blogi

Terassin suunnittelu ja terassimarkiisin valinta

Terassi. Lähes maagisia mittasuhteita saanut voima- ja turvasana, jota talvella ei oikein uskalla edes ääneen lausua ja kesähelteillä ei voi olla toistelematta. Terassilla vietetään monesti ne kesän ja koko lumettoman ajan mukavimmat hetket – terassilla oleilu menee lomailusta ihan jo arkenakin. Siksi sen suunnitteluun kannattaa panostaa.

Julkaistu kategoriassa Blogi

Tehokasta lämmöntorjuntaa

Kesä 2018 on ollut ennätyksellisen lämmin, ja tämän arvellaan olevan tulevaisuudessa normaalia kesäsäätä ilmaston lämpenemisen johdosta. Kuumuus aiheuttaa tukalia haasteita, joihin ei olla osattu varautua. Suomessa kun arvellaan että aina on kylmää, joten keskitytään lämmityspuoleen.  Pitkät hellejaksot vaikeuttavat monien oloa niin kotona, työssä, kuin erilaisissa julkisissa tiloissa. Esimerkiksi sairaalat ja hoivatalot ovat olleet pulassa kuumuuden […] Lue lisää »

Liiketilamarkiisi on tärkeä osa yrityksesi ilmettä

Antaako vanha ja haalistunut markiisisi kulahtaneen kuvan koko yrityksestä? Nyt on aika laittaa imago kuntoon uusimalla markiisi yritysilmeen mukaiseksi. Bonuksena myös suoja auringonpaahteelta, jota on toivottavasti tänä kesänä odotettavissa!

Julkaistu kategoriassa Blogi

Miten aurinkosuojauksella vaikutetaan työn tuottavuuteen ja viihtyvyyteen?

Jokainen meistä tietää, että työnteko sujuu yleensä viihtyisässä ympäristössä epämiellyttävää ympäristöä sutjakkaammin. Otolliseen ympäristöön vaikuttavat muun muassa lämpöviihtyvyys, visuaalinen viihtyvyys, akustinen viihtyvyys, sisäilman laatu ja päivänvalo. Kaikkiin näihin voidaan vaikuttaa aurinkosuojauksen avulla ja sitä kautta nostaa työn tuottavuutta.

Julkaistu kategoriassa Blogi

Lamelliverhot isojen pintojen ikkunoissa

Lamelliverho tekee parhaillaan uutta tuloaan! Aiemmin erityisesti toimistotiloissa paljon käytetty lamelliverho löytää nykisin yhä useammin tiensä komistamaan myös asuinhuoneistojen ikkunoja. Lamelliverho tuo sisustukseen ylväyttä ja tilan tuntua.

Julkaistu kategoriassa Blogi

Rullaverhon motorisointi ja jälkimotorisointi

Mitä rullaverhon motorisointi sinusta kuulostaa? Kenties saavuttamattomissa olevalta luksukselta tai joltain scifi-elokuvan tulevaisuuden visiolta? Totuus nimittäin on, että rullaverhon motorisointi on täysin tätä arkipäivää jo nykyään ja tässä blogiartikkelissa kerromme mistä rullaverhon motorisoinnissa on kysymys.

Julkaistu kategoriassa Blogi

Markiisikankaan kuitu – laadun erot

Kun panostat heti hankintavaiheessa pitkäikäiseen tuotteeseen, valintaan tulisi vaikuttaa rungon laadun lisäksi myös itse näkyvin osa markiisia – markiisikangas.
Markiisikankailla on paljon eroja. Helpottaaksemme valintaa listaamme tässä yleisimmät erot, ja niiden vaikutukset markiisikankaan kestävyyteen.

Julkaistu kategoriassa Blogi

Printtikaihtimilla yksilöllistä ilmettä kotiin ja konttoriin

Printtikaihtimet ovat mainio tapa luoda yksilöllinen tila, ja hyödyntää samalla kaihtimen käytännöllisyys. Apollo printtikaihtimet voidaan valmistaa niin rullaverhomekanisemille, lamelliverhomekanismille, kun isommille markiisimekanismeille. Printattua kaihdinta voi käyttää esim. yritysten julkisivuissa, kodin sisustuksessa, myymälöiden ym. tilanjakajana…   Apollo printtikaihtimet, millä tahansa valitsemallasi kuvalla, millilleen sen kokoisena kuin kohde vaatii.   Moilas Oy:n leipomon printtikaihtimet, pakastinhyllyjen eteen näkösuojaksi.   Matkustajalaivan […] Lue lisää »

Julkaistu kategoriassa Blogi

Lasikatteiden ja lasitettujen verantojen aurinkosuojat

Lasitettujen oleskelutilojen ongelmaksi nousee hyvin usein kesäinen kuumuus, ja auringon aiheuttama paahde lasin sisällä. Laseilla katetut tilat keräävät lämmön sisäänsä eivätkä päästä sitä ulos – lopputuloksena on polttava kasvihuoneilmiö jossa ei sitten parhailla keleillä huvitakaan oleskella.
Apollo tarjoaa suojaa, viihtyvyyttä ja toimivuutta erilaisilla aurinkosuojilla, joilla ehkäiset lämpösäteilyä ja tilan kuumenemista huomattavasti.

Julkaistu kategoriassa Blogi
kaihtimen ja verhon valinta

Valitse kaihtimet ja verhot huonekohtaisesti

Kaikilla huoneilla on oma tarkoituksensa: yksi on suunniteltu oleskeluun, toinen ruoanlaittoon ja syömiseen, kolmas peseytymiseen, neljäs nukkumiseen jne. Tässä blogiartikkelissa kerromme millaiset verho- ja kaihdinratkaisut sopivat eri huoneisiin.

Julkaistu kategoriassa Blogi

Apollo rullaverho eristeenä

Ikkunan sisäpuolelle asennettava rullaverho auttaa pitämään kylmän ilman poissa talvella. Kaihdin toimii ikään kuin yhtenä eristekerroksena ikkunan edessä, ja estää ikkunan kautta tapahtuvaa sisätilojen jäähtymistä.   Lämpökamerakuvassa näkyy selvästi ikkunan kautta tapahtuva tarpeeton lämpöhukka. Säästät Apollo rullaverholla energiaa, ja pidät kiinteistön mahdollisimman lämpimänä – ilman koneellista lämmitystä. Talven pimeinä iltoina rullaverho ikkunan edessä toimii tietenkin myös […] Lue lisää »

Optimaalisten uniolosuhteiden periaatteet

Vietämme makuuhuoneessa suuren osan elämästämme. Hyvin suunniteltu makuuhuone luo optimaaliset lähtökohdat hyvään uneen ja onnelliseen elämään. Sen vuoksi makuuhuoneen suunnitteluun kannattaa panostaa.

Julkaistu kategoriassa Blogi

Kaihtimet näkösuojana

Kesä alkaa olla ohi, ja pimeät illat houkuttelevat takaisin sisätiloihin kotoilemaan. Huoneet, parvekkeet ja terassit on mukava valaista tunnelmallisesti kynttilöillä ja muilla kauniilla valoilla – mutta kun naapurit näkevät! Nykyaikaisilla kaihdinratkaisuilla saat näkösuojaa ja nipun muita hyötyjä samalla.

Julkaistu kategoriassa Blogi

Älykäs koti perustuu skenaarioihin

Edellisessä blogiartikkelissa kävimme läpi älykkään kodin perusteita markiisien ja kaihtimien näkökulmasta. Tällä kertaa esittelemme muutaman erilaisen skenaarion, jotka auttavat ymmärtämään mitä kaikkea älykkäällä kodinohjausjärjestelmällä voidaan tehdä.

Julkaistu kategoriassa Blogi

Kaihtimet ja markiisit ovat osa älykästä kotia

Älykäs koti tarkoittaa parhaimmillaan reilua parannusta niin asumismukavuuteen, energiansäästöön kuin vaikkapa turvallisuuteenkin. Tässä blogiartikkelissa kerromme mitä älykkäästä kodista tulisi tietää kaihtimien ja aurinkosuojauksen näkökulmasta.

Julkaistu kategoriassa Blogi

Pimennysverhon valintaan vaikuttavat tekijät

Riittävä määrä pimeyttä on tärkeä osa niin sujuvaa nukahtamista kuin laadukasta untakin. Makuuhuoneen pimentämisessä ehdottomasti paras ratkaisu on pimennysverho – ja tarkalleen ottaen rullaverho. Tässä blogiartikkelissa käymme läpi tärkeimmät tekijät, jotka tulee ottaa huomioon pimentävän rullaverhon valinnassa.

Julkaistu kategoriassa Blogi

Lasitetusta parvekkeesta lisähuone, mutta ei liian kuuma sellainen

Parvekkeiden lasittaminen on hyvin suosittua nykyään. Lasittaminen pitää pölyn, sateen ja viiman loitolla, jolloin parveketilan hyödyntäminen ei ole liiaksi sidottu sääolojen vaihteluihin. Lasittaminen onkin siis mainio tapa saada asuntoon ikään kuin lisähuone – kunhan vain pitää huolen siitä, että lisähuoneesta ei tule lisäsaunaa.

Julkaistu kategoriassa Blogi

Terassimarkiisin pesu ja puhtaanapito

Yksi yleisimmistä kysymyksistä joihin tällä alalla törmää, on: ”Voiko terassimarkiisin pestä?” Tämä on meidän näkökulmastamme hieman outo kysymys. Ennemmin kannattaisi nimittäin kysyä: ”Miten terassimarkiisi kannattaa pestä?”

Julkaistu kategoriassa Blogi

Miksi valita moottoroitu terassimarkiisi?

Terassimarkiisin hankkijalla on edessään useampikin valinta aina kankaan väristä ja markiisin koosta lähtien, mutta yksi merkittävimmistä valinnoista liittyy markiisin avausmekanismiin. Ostajalla on kaksi vaihtoehtoa: joko käsin veivattava tai moottoroitu terassimarkiisi.

Julkaistu kategoriassa Blogi

Mistä sisätilojen ylilämpeneminen johtuu?

Olemme viime vuosina saaneet jokasyksyisten ”Talvi yllätti autoilijat” -uutisotsikoiden rinnalle samansukuiset ”Helle yllätti suomalaiset” -otsikot. Aina ei edes tarvita sitä hellejaksoa, että yöt alkavat kulua nukkumisen sijaan lakanoita läpimäriksi hikoillessa, toimistolla oleminen käy epänormaalin tuskalliseksi ja sisätilojen jäähdytystarve alkaa kasvaa kasvamistaan.

Julkaistu kategoriassa Blogi

Markiisikankaan vaihtaminen

Uutta ilmettä pelkällä markiisikankaan vaihdolla! Mikäli markiisirunko on vielä käyttökelpoinen, voi siihen vaihtaa pelkästään uuden kankaan. Näin säästät selvää rahaa, ja silti luot täysin uuden ilmeen uudella markiisikankaalla. Markiisin vaihtokangasta suunnitellessa tulee kuitenkin ottaa huomioon itse markiisin käyttöikä; jos runkokin alkaa olla jo parhaat päivänsä nähnyt, kannattaa harkita koko markiisin vaihtoa – jottei markiisi rikkoutuisi […] Lue lisää »

Julkaistu kategoriassa Blogi

Terassimarkiisi vai katettu terassi?

Kesä on tuloillaan ja pian terassit kautta maan kylpevät auringossa. Terassi onkin totta tosiaan mainio paikka viettää Suomen enemmän tai vähemmän lämpimiä kesäaamuja, -päiviä, -iltoja ja miksei vaikka -öitäkin. Terassikausi on kuitenkin täällä pohjolassa harmillisen lyhyt, minkä vuoksi siitä kannattaa ottaa kaikin keinoin täysi ilo irti.

Julkaistu kategoriassa Blogi