Ravintolamarkiiseilla katettua terassia ravintolaan

Terassimarkiiseilla ravintoloiden kutsuvuutta ja asiakaspaikkoja saadaan kesäkauden ajaksi lisättyä helposti ja edullisesti. Satoi tai paistoi, asiakkaat voivat nautiskella olostaan.

Markiiseilla kaikki irti terassikaudesta

Suomen kevät, kesä ja syksy ovat tunnetusti arvaamattomia säiltään. Terassikautta odotetaan aina yhtä kovasti, mutta aurinkoisia poutapäiviä kesään mahtuu loppujen lopuksi aika vähän. Ravintolayrittäjille kesä on kuitenkin aikaa, josta kannattaa ottaa kaikki irti. Järkevä tapa panostaa asiakkaiden viihtyvyyteen ja lisätä asiakaspaikkoja kesän ajaksi on terassien kattaminen markiiseilla.

Markiisien avulla ulkoilmassa viihtyvät ravintola-asiakkaat saavat suojan sekä sateelta että polttavalta auringolta. Ravintolalle se tarkoittaa käytännössä mahdollisuutta hyödyntää terassin asiakaspaikkoja jokaisena kesäpäivänä – ja kassan kilinää. Jos kohdalle sattuu säiden suhteen haasteellisempi kesä, kyse ei välttämättä ole pikkusummista.

Markiiseja joka tyyliin ja tarpeeseen

Ravintolan tarpeisiin markiiseista sopivat erityisesti seinään kiinnitettävät terassimarkiisit ja laajemman alan kattavat markiisikatokset.

Markiisikatos seisoo kahden maassa olevan jalan varassa, joita yhdistää vaakasuuntainen palkki. Jalat sijoittuvat katettavan alueen keskelle, ja markiisit levittyvät niistä molempiin suuntiin, ikään kuin linnun siivet. Markiisikatoksen jalat voi pultata esimerkiksi asfalttiin kiinnitettävään metallilaattaan tai terassipatioon.

Kuten muissakin liiketilamarkiiseissa, ravintolan markiiseissa kannattaa valita väri omaan yritysilmeeseen sopivaksi ja täydentää omalla logolla. Värivaihtoehtoja kankaissamme on yli 100, joten sopiva löytyy kyllä.

Usein ravintoloiden markiiseista löytyy myös panimoiden ja muiden tuotteiden toimittajien logoja, sillä mainospaikkojen kautta ravintola pystyy pienentämään omia markiisinhankintakulujaan. Tällaiset mahdollisuudet on kaikkien osapuolten kannalta ehdottomasti järkevää hyödyntää.

Terassimarkiisit Mainoksilla Terassin Katteeksi Apollo
Markiisien pinta-ala on mahdollista hyödyntää mainospaikkoina.

Näin lasket, kannattaako terassimarkiisin hankinta

Käytämme terasseille tulevien markiisien tuoton laskemiseen yhteystyökumppanimme laskentaohjelmaa. Markiisin hinnan lisäksi tekijöiksi mukaan otetaan markiisin ansiosta saatujen uusien asiakaspaikkojen lukumäärä, ravintolan asiakaspaikkakohtainen tuotto. Näiden perusteella ohjelma kertoo, milloin markiisi on maksanut itsensä takaisin ja alkaa tuottaa yritykselle rahaa. Usein se tapahtuu jo ensimmäisen kesän aikana.

Yhdellä seinään kiinnitettävällä markiisilla pystyy kattamaan noin 29 neliömetriä, kun markiisin koko on 6,5 x 4,5 m. Hinnaltaan tämän kokoluokan markiisi on noin 4 000 €, asennuksineen ja lisäpalveluineen 5 000 €.

Markiisikatoksella pinta-alaa saadaan katettua vielä reilusti enemmän, jopa 7 x 8 m eli 56 neliömetriä. Tarvittaessa katoksia voi laittaa useampia peräkkäin, niin tilaa saadaan riittävästi vaikka suuremmallekin joukolle. Katokseen voi sijoittaa esimerkiksi valaistuksen, äänentoiston ja lämmityksen, jolloin puitteet ovat jo erittäin hyvät.

Periaatteessa markiisikatosratkaisujen suunnittelussa vain taivas on rajana. Hyvä esimerkki laajemman alan kattavasta markiisikatoskokonaisuudesta on Himokselle muutama kesä sitten toimittamamme ratkaisu. Markiisikatoksia oli yhteensä 800 m2:n verran, ja alle mahtui sadoittain festarijuhlijoita. Katso kuvat Himoksen markiisiprojektista täältä.

Moottorilla varustettu markiisi on turvallinen ja helppokäyttöinen

Nykyaikaiset markiisit voidaan varustaa moottorilla sekä tuuli- ja aurinkotunnistimilla. Ravintoloiden markiiseissa nämä ominaisuudet helpottavat käyttöä ja lisäävät turvallisuutta. Esimerkiksi myrskyn yllättäessä markiisi on saatava nopeasti rullattua sisään, ja moottorin avulla se onnistuu helposti. Tuulitunnistin automatisoi tämän niin, että kovalla tuulella markiisi rullautuu itsestään kiinni.

Kun markiisi on motorisoitu, sen avaaminen onnistuu myös tasaisemmin. Mitä isommasta markiisista on kysymys, sitä selkeämmin moottorin hyödyt tulevat esille. Erityisesti markiisikatoksissa motorisointi on hyvä olla mukana.

Kysy meiltä hinta-arviota tarvitsemastasi markiisista! Lasketaan, kuinka nopeasti se maksaisi itsensä takaisin. Pirauta tai laita viesti – yhteystiedot löytyvät alta.