Markiisikankaan kuitu – laadun erot

Markiisikankaallakin on merkitystä

Kun panostat heti hankintavaiheessa pitkäikäiseen tuotteeseen, valintaan tulisi vaikuttaa rungon laadun lisäksi myös itse näkyvin osa markiisia  – markiisikangas.

Markiisikankailla on paljon eroja. Helpottaaksemme valintaa listaamme tässä yleisimmät erot, ja niiden vaikutukset markiisikankaan kestävyyteen.

Takuu

Varmista että mekanismin lisäksi myös kankaalla on takuu. Kehno kangas tuottaa pian lisäkustannuksia, kun värit haalistuvat nopeasti ja saumat ratkeilevat ennen aikojaan. Kankaan vaihto mekanismiin on mahdollista, mutta laadukas kangas on arvokas hankinta itsessään, ja kankaan vaihtoon voi tarvita maksullista asennuspalvelua.

Apollo antaa myös markiisikankailleen 5 vuoden takuun. Värinpitävyys ja ompelu kestävät vähintään 5 vuotta! Yleensä kankaan vaihtoväli toimivaan Apollo mekanismiin on noin 10 vuotta. Takuu5vuotta Web

Kankaan valmistusmenetelmä

Edullisimmat markiisikankaat ovat ns. pintavärjättyjä, ja niiden materiaali voi olla herkästi hapristuvaa polyesteriä. Tällaiset kankaat eivät yleensä kestä auringossa kuin lyhyen hetken, jonka jälkeen kangas ratkeilee ja haalistuu. Markiisi ei enää aja asiaansa, ja tuote on suoraan sanottuna ruma.

Laadukas markiisikangas on valmistettu akryylistä, jonka kuitu värjätään ennen kehräämistä. Näin väri on pysyvä, ja säilyy kirkkaana jopa 10 vuotta.
1000 tunnin altistustesteissä (UNI-B105-B104-testi) akryylikuitu altistettuna valolle ja huonoille sääolosuhteille, akryyli säilyttää vetolujuutensa ja venymättömyysarvonsa muita synteettisiä kuituja huomattavasti paremmin.
Apollo markiisikankaat ovat 100% kuituvärjättyä akryyliä, joka on tarkoitettu ulkokäyttöön.
Vertailu värinpitävyydestä 24kk jaksolla

Vertailu Kuitu Pinta

Akryylikankaan edut

• Kirkkaat värit, paljon väri- ja kuviointi vaihtoehtoja
• Ei haalistu – värit eläviä ja raikkaita jopa vuosikymmeniä
• Hyvä UV-suoja
• Paras kuitu kestävyydeltään ulkokäyttöön
• Erinomainen lian ja veden hylkimisominaisuus
• Miellyttävä tekstiilin tuntu
• Hengittävä, ei sido kosteutta
• Vähemmän ryppyjä
• Helppo asentaa ja vaihtaa kangas
• Hiljainen kangas kovallakin tuulella

CBA Lumera kuitu – Markiisikankaan tulevaisuus

Laadukkaan tavallisen akryylikangasmenetelmän rinnalle on nousemassa uusi kankaanvalmistusteknologia: CBA LUMERA.

Lumera CBA tarkoittaa uudenlaista innovatiivista kuituteknologiaa, jonka ansiosta kangas on sileämpi, tiiviimpi, kiiltävämpi ja likaahylkivämpi.
CBA on lyhenne sanoista “Clean Brilliant Acryl” – Puhdas Loistava Akryyli.
Tutkimukset osoittavat, että Lumera kuitu hylkii jopa 50% enemmän epäpuhtauksia verrattuna perinteisiin markiisikankaisiin.
(* Itävallan Ekologian, tekniikan ja innovaation yliopisto (OeTI)).

Csm Slider Material Im Vergleich Lumera E8810dc974

Osa kankaistamme on valmistettu tällä edistyksellisellä menetelmällä, joka antaa kankaalle vieläkin paremmat ominaisuudet:

  • Upea värien loisto
  • Erittäin hyvä veden kuormituksen kestävyys
    * vesipatsas 460 mm
  • Erinomainen likaa hylkivä ominaisuus
  • Harmoninen, laadukas ulkonäkö
  • Antaa suojan auringon haitallisia UV-säteitä vastaan
  • Parempi kankaan vetolujuus
CBA Silber4C

Kankaan tekniset ominaisuudet

Verraten laadukkaita kankaitamme esim. idän halpoihin ihmeisiin, markiisikankaiden tekniset ominaisuudet on edullisissa kankaissa jopa piilotettu, tai tietoja ei löydy ollenkaan. Ei edes maahantuojalta.

Kankaan tekniset arvot kertovat testatuista, kestävistä kankaista. Kannattaa kiinnittää huomiota itselle tärkeisiin seikkoihin, kuten UV-suoja, lian hylkiminen, turvallinen tekstiili…
Ps. Apollo markiisikankaalla on testatusti kaikki nämä tärkeät ominaisuudet!

Oko Tex 300x209 Apollon markiisikankaat ovat turvallisia tekstiilejä, jotka täyttävät Ökö-Tex standardien mukaiset vaatimukset. Akryyli Kankaana on käytetty 100% akryyliä, joka on ulkokäyttöön tarkoitettu. Vesipatsas min. 370mm
Tex Gard 300x208 TEXgard EasyClean®-käsittely suojaa kangasta lialta ja epäpuhtauksilta. Hightex2 Kangas on kuituvärjätty, joten sen värit eivät muutu kovissakaan olosuhteissa.
Uv Suoja Kaikilla Apollo akryylikankailla on UV-suojakerroin 40 – 80. Takuu 300x208 Kankaalla ja sen värinpitävyydellä on 5 vuoden takuu.
Kangas Tekstiili
(testi DIN 60 001)
100 % PAN
Kudonta Kudonta
(testi DIN ISO 9354)
L 1/1
Pakkaleveys Pakkaleveys 120 cm
Paino Paino
(testi DIN EN 12127)
290 g/m
Kankaan Vahvuus Vetolujuus, vääntö
(testi DIN EN ISO 13934-1)
148 kgF/5cm
(Lumera CBA 163 kgF/5cm)
Vetolujuus Vetolujuus, kudonta
(testi DIN EN ISO 13934-1)
102 kgF/5cm
(Lumera CBA 112 kgF/5cm)
Vedenkestavyys Veden hylkivyys
(testi EN 24 920)
Note: 100
Saan Kestavyys Sään kestävyys
(testi DIN EN ISO 105-B04)
 min. 7/8
min. 4-5/5
Auringon Lapaisy Valon kestävyys
(testi DIN EN ISO 105-B02)
 min. 7/8
Veden Pitavyys Vesipatsas
(testi EN 20 811)
370 mm
(Lumera CBA 460 mm)
Standardi Standardi EN 13561
  • tarkemmat testaustiedot pyynnöstä

Veden pitävyys

Markiisin tarkoitus on antaa suojaa säältä: niin auringolta kuin sateeltakin.
Kehnot kankaat laskevat vettä läpi, eivätkä näin ollen toimi muutoin kun päivänvarjona niin kauan kuin kestävät siinäkin työssään.

Terassimarkiisien asennuksessa suositellaan markiisin asennettavan vähintään 15° kulmaan, jotta vesi pääsee markiisin päältä helposti pois. Markiisikangas kuitenkin kestää vettä yllättävän paljon, ennen kuin päästää sen lävitseen.

Akryylikankailllamme vesipatsas 370 mm.
CBA Lumera tekniikalla valmistettujen kankaiden vesipatsas on 460 mm.
Tämä tarkoittaa sitä että markiisin päällä voi olla lähes puoli metriä vettä ennen kuin kangas alkaa laskea vettä läpi.

Värivalikoima

Monesti markiisi mielletään tasaraitaiseksi, puna-valkeaksi, aaltoreunaiseksi suojaksi, joka muistuttaa lähinnä italialaisen pizzerian mainoskangasta. Markettimarkiisien värivalikoima voi tietysti olla rajattu muutamaan stereotypiseen kuosiin, mutta todellisuudessa laadukkailta markiisikankaan valmistajilta löytyy satoja erilaisia kuoseja. Kankaiden ilme on koko ajan menossa skandinaaviseen, pelkistettyyn tyyliin, mutta oikeita karamellejakin seasta löytyy.

Jokaiseen kohteeseen tulisi löytyä juuri sopiva markiisikangas, ja kankaan valintaan pitää tietenkin löytyä apua ja työkaluja. Apollo markiisikangasmallisto (vakiokankaat) kattaa tällä hetkellä 174 erilaista kangasta. Jos näistäkään ei löydy sopivaa –  etsimme juuri tämän puuttuvan värin ja tilaamme sen sinulle. Kaikkea on siis saatavilla.

Kaikki Markiisikankaat

Koko maan kattava asiantuntijaverkostomme auttaa oikean ratkaisun löytymiseen, ja mainion Apollo markiisisuunnitteluohjelman avulla voit nähdä etukäteen miltä mikäkin väri näyttäisi juuri sinun terassillasi.
Ohjelmalla voit suunnitella terassimarkiisit, ikkunamarkiisit ja screenit realistisessa koossa, omaan kuvaasi.

Suunnitteluohjelma1

Suunnitteluohjelma

Kokeile ja ihastu!