Mittausohjeet

Kuinka mittaan verhon koon?

Mittausohjeet

Pinta-asennuksessa voit valita lamellivehon leveyden vapaasti.

Syvennykseen asentaessa mittaa syvennyksen leveys kiinnityskohdasta ja vähennä mitasta 1cm. Ota huomioon kaikki kankaan eteen tulevat esteet, kuten ikkunan kahvat.

Seinäpintaan asennettaessa kannattaa huomioida, että lamellinippu on noin 10-15% leveydestä. Kannattaakin lisätä ikkuna-aukon leveyteen edellä mainitun verran mikäli mahdollista.
Ikkunasyvennykseen asennettaessa kannattaa leveydestä ottaa pois 10mm ja korkeudesta 10-20mm, sekä valita katto- /syvennysasennus.

Apollo lamelliverhon mitoitus on helppoa ja yksinkertaista. Käytämme kaihtimen tilauksissa valmismittaa, joten mittaat vain kaihtimen äärimitat. Tarvitset mitoitusta varten metallisen rullamitan. Apollo lamelliverhot ovat mittatilaustyötä, joten niillä ei ole palautus- tai vaihto-oikeutta. Mitoittaessasi kaihtimet itse, otat täyden vastuun sen sopivuudesta kohteeseen.

Leveys

Mittaa aina kaihtimen kokonaisleveys. Kokonaisleveys on kaihtimen kiskon leveys. Lamellikankaat eivät ylitä kiskon leveyttä. Pinta-asennuksessa voit valita lamelliverhon leveyden vapaasti. Syvennykseen asennettaessa mittaa syvennyksen leveys kiinnityskohdasta, ja vähennä mitasta 1 cm. Ota huomioon kaikki kankaan eteen tulevat esteet, kuten ikkunan kahvat.

Lamelli Mitoitus
Lamelli Mitoituskuva

Korkeus

Mittaa aina kaihtimen haluttu kokonaiskorkeus, kiinnityskohdan yläreunasta kankaan ulottumakohtaan. Ota huomioon kaikki kankaan eteen tulevat esteet, kuten ikkunan kahvat, ikkunalaudat, patterit ym.

Lamelli Mitoituskuva Korkeus
Lamelli Mitoituskuva

Mittausohjeet

Apollo Magic Light kaihtimen mitoitus on helppoa ja yksinkertaista. Käytämme kaihtimen tilauksissa valmismittaa, joten mittaat vain kaihtimen äärimitat.

Tarvitset mitoitusta varten metallisen rullamitan.

Apollo Magic Light kaihtimet ovat mittatilaustyötä, joten niillä ei ole palautus- tai vaihto-oikeutta. Mitoittaessasi kaihtimet itse, otat täyden vastuun sen sopivuudesta kohteeseen.

Kiinnitys

Magic Light voi kiinnittää seinään seinäkannakkeilla, tai kattoon kattokannakkeilla.

Kannakkeiden määrä määräytyy kaihtimen leveyden mukaan:

  • 20–100cm=2 kpl
  • 100–150cm=3 kpl
  • 150–200=4 kpl
  • 200–250cm=5 kpl
  • 250–300=6 kpl

Valitse oikeanlainen kannake tilatessa.

Leveys

Mittaa aina kaihtimen kokonaisleveys. Kokonaisleveys on kaihtimen mitta kasetin päädystä toiseen. Huom! Kangas on n. 4 cm kapeampi.

Syvennykseen asennettaessa mittaa syvennyksen leveys kiinnityskohdasta, ja vähennä mitasta 0,5 cm. Ota huomioon kaikki kankaan eteen tulevat esteet, kuten ikkunan kahvat.

Korkeus

Mittaa aina kaihtimen haluttu kokonaiskorkeus, kiinnityskohdan yläreunasta kankaan ulottumakohtaan.

Mikäli kaihdin asennetaan syvennykseen, mittaa syvennysaukon korkeus.

Ota huomioon kaikki kankaan eteen tulevat esteet, kuten ikkunan kahvat, ikkunalaudat, patterit ym.

Mekanismin kätisyys

Voit tilatessasi valita kummalle puolelle haluat kaihtimen käyttöketjun. Ota huomioon ikkunan kahvat ja muut esteet, ja pohdi kummalta puolelta kaihdinta on helpointa käyttää.

Käyttöketjua ei kannata asettaa sohvien yms.lähelle, josta pienet lapset pääsevät niihin käsiksi. Ketjun mitta on alle 200 cm korkeissa kaihtimissa 150 cm, ja yli 200 cm korkeissa kaihtimissa: korkeus – 40 cm = ketjun pituus. Lapsiturvallisuuden takia ketjun ei tulisi ulottua alemmas kuin 150 cm lattiasta. Apollo kaihtimen toimitukseen kuuluu aina käyttöketjun turvakiinnike.

Ketjun väri

Voit valita ketjun värin sointumaan yhteen kankaan sävyn kanssa, tai yhtenäiseksi esim. karmien sävyn kanssa. Ketjun sävyn saa määrittää tilaukseen veloituksetta.

Mittausohjeet

Apollo rullaverhon mitoitus on helppoa ja yksinkertaista. Käytämme kaihtimen tilauksissa valmismittaa, joten mittaat vain kaihtimen äärimitat. Huomaathan että kangas on tästä n. 4 cm kapeampi.

Tarvitset mitoitusta varten metallisen rullamitan. Halutessasi voit merkata äärimitat (kannakkeen ulkoreuna) valmiiksi asennuspintaan, jotta verhon saavuttua sinun ei tarvitse kuin kiinnittää kannakkeet merkitsemääsi kohtaan, ja nostaa kaihdin paikoilleen.

Valmistamme kaihtimet 3 erikokoiselle mekanismille, riippuen kaihtimen koosta. Näin varmistamme kaihtimen kestävyyden ja toimivuuden. Näet kunkin kankaan infon ja mekanismitaulukon tuotekohtaisista tiedoista. Mekanismien kannakkeet ovat eri kokoisia, joten tarkistathan tilatessasi sopivatko kannakkeet kohteen asennuspintaan.

Apollo rullaverhot ovat mittatilaustyötä, joten niillä ei ole palautus- tai vaihto-oikeutta. Mitoittaessasi kaihtimet itse, otat täyden vastuun sen sopivuudesta kohteeseen.

32 mekanismi: Kaihtimen leveys max. 200 cm. Kankaan paino vaikuttaa maksimikorkeuteen.

40 mekanismi: Kaihtimen leveys 200-250 cm.

45 mekanismi: Kaihtimen leveys 250-350 cm.

Leveys, asennus ikkunan pintaan

Mittaa aina kaihtimen kokonaisleveys. Kokonaisleveys on kaihtimen mitta kannakkeen päästä toiseen.Huom! Kangas on kokonaisleveydestä n. 4cm kapeampi.

Ota huomioon että kangas peittää ikkunan lasipinnan.  Ota huomioon kaikki kankaan eteen tulevat esteet, kuten ikkunan kahvat.

Mitoita kokonaisleveys niin, että kannakkeille on hyvä kiinnityspinta. Pimennysverhot kannattaa tilata väh. 10cm leveämpänä kuin lasiaukko, jotta reunoilta pääsisi mahdollisimman vähän valoa.

Leveys, asennus syvennykseen

Mittaa syvennyksen leveys kiinnityskohdasta, ja vähennä halutessasi mitasta 0,5 cm (mittavirhe-vara).
Huom! Kangas on tilattavasta kokonaisleveydestä n. 4cm kapeampi.

Ota huomioon kaikki kankaan eteen tulevat esteet, kuten ikkunan kahvat. Jos kankaan esteenä on kahva tms, voit tilata kaihtimen edestä rullautuvana.

Kaihdin voidaan asentaa syvennykseen samoilla kannakkeilla joko kattoon, tai seinään.

Korkeus

Mittaa aina kaihtimen haluttu kokonaiskorkeus, kiinnityskohdan yläreunasta kankaan ulottumakohtaan.

Ota huomioon kaikki kankaan eteen tulevat esteet, kuten ikkunan kahvat, patterit ym. Jos kankaan esteenä on kahva tms, voit tilata kaihtimen edestä rullautuvana.

Mekanismin kätisyys
Voit tilatessasi valita kummalle puolelle haluat kaihtimen käyttöketjun.

Ota huomioon ikkunan kahvat ja muut esteet, ja pohdi kummalta puolelta kaihdinta on helpointa käyttää.

Käyttöketjua ei kannata asettaa sohvien yms. lähelle, josta pienet lapset pääsevät niihin käsiksi.

Ketjun mitta on vakiona 1m yhtenäinen ketjulenkki.
Jos tarvitset pidemmän ketjun, ilmoita tilatessa haluttu ketjun pituus ja vahvista että lapsiturvallisuus on otettu huomioon. Lapsiturvallisuuden takia ketjun ei tulisi ulottua alemmas kuin 150 cm lattiasta. Julkisissa kohteissa joissa lasten ei oleteta oleskelevan, lapsiturvallisuusmääräykset eivät päde.

Apollo kaihdin toimitukseen kuuluu aina turvakiinnike.

Tällöin kangas kulkee rullan edestä, ja antaa lisätilaa asennuspinnasta kankaaseen. Tämä mitta voi vaihdella, riippuen kankaan paksuudesta ja mekanismista. Kaikissa kankaissa ja mekanismeissa edestärullautuvan kaihtimen ja ikkunan väliin jää kuitenkin tarpeeksi tilaa esim. perus ikkunakahvalle.

Edestä rullautuminen on myös esteettinen tekijä. Mikäli kaihdin asennetaan syvennykseen, tulos voi olla miellyttävämmän näköinen mikäli kaihdin tilataan edestä rullautuvana. Tällöin kangas on tasaisen näköinen eikä kangasrullaa näy edestä.

Ominaisuus on maksuton.

Kaukosäädinkäyttö

MOOTTOROIDUT VERHOT:
Motorisointi ei muuta verhon mittoja. Tilattava leveys on edelleen verhon kokonaismitta, ja kangas on 2 cm puoleltaan kapeampi kuin äärimitta.
Muut kuin akkumoottori Roll Up 24 valmistetaan 40/45 mekanismeille.
Motorisoimmalla Apollo kaihtimet pystyt säätelemään kaihtimia vaikka yhdellä napinpainalluksella. Useampaa verhoa voi ohjata samalla kaukosäätimellä; yhtä erikseen tai useampaa kaihdinta kerralla.

Tekniikka helpottaa sisäpuolisten aurinkosuojien käyttöä, varsinkin jos kaihtimet sijaitsevat hankalassa paikassa, kuten kattoikkunat, verannat tai leveät ikkunalaudat.
Moottori asennetaan kaihtimeen valmiiksi, ja moottorin ylä- ja alarajat asetetaan tehtaalla valmiiksi.

Mittausohjeet

Mittaa markiisikankaan valmis leveys ja pääkankaan valmis pituus. Ilmoita mitat sentteinä.
Jos markiisi on moottorikäyttöinen tai kangas muutoin hankalasti mitattavissa;

  • lisää terassimarkiisin ulottumamittaan (nivelvarret suorana) + 30 cm = tilaukseen ilmoitettava valmis pituus.
  • lisää ikkunamarkiisin ulottumamittaan (kun täysin alas laskettu) + 30 cm = tilaukseen ilmoitettava valmis pituus.

Toimitukseen sisältyy automaattisesti erillinen lippakangas, lipan korkeus n. 16,5 cm. Lipan muotoilun voit valita joko suorana tai piparireunuksisena.
Kankaaseen ommellaan joko kujat puikoille (vaihdettavissa vanhasta kankaasta), tai kujiin ommellaan vakiona 6 mm puikot.

Terassimarkisiin vaihtokangas:

Ikkunamarkiisin vaihtokangas:

Mittausohjeet

Mittaa rullaverhon äärimitat, ottaen huomioon kasetti ja sivukanaalit.
Huomioi myös alalista: jos mittaat verhon mitan alalistan verran (3,2cm) yli korkeuden, alalista ei jää aukon eteen verhon ollessa ylhäällä.
Huomioi myös z-alaprofiili (kuuluu toimitukseen) = 1 cm seinätilaa.

Täyskoteloitu pimennysverho 32, pieniin ikkunoihin, 5 cm sivukanaaleilla:

Täyskoteloitu pimennysverho 32, isoihin ikkunoihin, 8 cm sivukanaaleilla:

Täyskoteloitu pimennysverho 40/45, isoihin ikkunoihin, 8 cm sivukanaaleilla:

Mittausohjeet

MSE-ikkunalla tarkoitetaan ikkunaa, jonka huoneenpuolella on kaksikerroksinen lämpöeristyslasi ja ulkopuolella yleensä yksikerroksinen ikkunalasi. Lasien välinen etäisyys on ~ 8-10 cm. Ikkunassa on 4 pestävää lasipintaa. Kaihdin asennetaan lämpöeristyslasien taakse eli ikkunan välitilaan.

Ikkunaan tilattavan sälekaihtimen mitat

Mittaa aukkomitat (lasin pinta): leveys cm x korkeus cm, ja lisää molempiin mittoihin +2 cm = kaihtimen tilattava mitta.
* Solar Handy kaihtimen mitoitus (erotus aukkomittaan eli lasin pintaan):
leveys +2 cm
korkeus +2 m

TILAA KAIHDIN AINA ÄÄRIMITOILLA, ELI VALMIIN KAIHTIMEN TEKOMITOILLA!