Sähkökaihtimet

Moottoroidut sähkökaihtimet tuovat mukanaan erityistä käyttömukavuutta ja tarjoavat edistyksellisen mahdollisuuden älykkään automatiikan hyödyntämiseen. Moottoroitu sähkökaihdin liukuu ikkunan eteen vaivattomasti, ja automatiikan avulla voit ohjelmoida kaihtimet toimimaan täysin itsenäisesti kellonajan, auringon ja/tai lämpötilan mukaan.

Sähkökaihtimet ovat myös lapsiturvallinen, tyylikäs ja huomaamaton ratkaisu, sillä niiden yhteydessä ei tarvita ketjuja tai veivejä. Moottoroidun kaihtimen tasainen ja sulava liikuttelu tukee myös kankaan ja mekanismien pitkää käyttöikää.

Taloautomatiikka
Sähkökaihtimet voidaan kytkeä osaksi etäohjattavaa taloautomatiikkaa. Kaihtimet voidaan tällöin varustella sääsensoreihin perustuvalla automatiikalla, joka liu’uttaa sähkökaihtimet paikalleen aina ohjelmoitujen olosuhteiden toteutuessa. Tämä säästää energiaa ja virittää käyttömahdollisuudet huippuunsa – tehden kodista asutun näköisen myös loma-aikoina.

Energiansäästöä ja asumismukavuutta

Sähkökaihtimet ovat edistyksellinen ja miellyttävä vaihtoehto sisätilojen aurinkosuojaukseen. Moottoroitu mekanismi tekee kaihdinten käytöstä myös erittäin helppoa: sähkökäyttöinen kaihdin voidaan avata ja sulkea niin kytkimellä, kaukosäätimellä, älypuhelimella kuin tabletilla.

Kaikki Apollon kaihtimet voidaan moottoroida, joten valikoimastamme löytyy aina sopiva vaihtoehto erilaisiin kohteisiin. Kaihtimet voidaan motorisoida myös jälkikäteen.

Sähkökaihtimet voidaan liittää myös huolettomaan automatiikkaan, jolloin sensorit vastaavat kaihtimien käytöstä ohjelmointien mukaan. Kaihdin voi esimerkiksi liukua ikkunaan auringon paistaessa tai haluttuun kellonaikaan. Toisaalta kaihdin voi kelautua ylös auringonpaisteella, jos ohjelmointi havaitsee huonelämpötilan laskevan liian alhaiseksi.

Antureiden ja ohjelmointien avulla voidaankin varmistaa kodin ihanteellinen aurinkosuojaus, sisätilojen optimaalinen lämpötila ja energiansäästö. Kaihtimien liikkuminen tekee kodista myös asutun näköisen, jonka merkitys korostuu kodin ollessa pidempään tyhjillään.

Sähkökaihtimet voivat toimia joko verkkovirralla tai ladattavilla akuilla. Verkkovirralla toimivien kaihtimien motorisointi edellyttää, että sähköt on vedetty ikkunoiden yläreunoilla saakka. Jos sähköistystä tai valmiutta ei ole rakennusvaiheessa tehty, on vaihtoehtona sähköjen vetäminen ikkunan lähelle pintavetona tai akkukäyttöisten aurinkosuojausratkaisujen hyödyntäminen. Akkukäyttöiset ratkaisut ladataan tyypillisesti 1–2 kertaa vuodessa.

Somfy Alykas Talo

Automaattiset aurinkosuojat voivat säästää energiaa:

  • jäähdytyksessä 89 %
  • valaistuksissa 39–89 %
  • lämmityksessä 9 %


Lähde: ESCORP – EU25

Älykkäät automatisointiratkaisutlue lisää

Vinkki talonrakentajille! Huomioi kaihtimien sähköistys tekemällä valmius sähköistykselle jo rakennusvaiheessa. Lue lisää!

Myönnämme tuotteillemme 5 vuoden täystakuun!

Takuu sisältää niin varaosat kuin korjauksen. Jos runko menee rikki takuuajan jälkeen, meiltä saa varaosia myös vanhoihin runkoihimme.

Mittojen mukaan

Kaihtimien motorisointi voidaan toteuttaa kaikkiin sisätilojen aurinkosuojaratkaisuihimme. Valmistamme sähkökaihtimet aina yksilöllisiin tarpeisiin, mittojen mukaan.

Mekanismien käyttöikä yli 10 vuotta

Apollon sisätilojen aurinkosuojien rungot ja mekanismit ovat kestävää laatua. Kaihtimien mekanismien käyttöikä onkin yli 10 vuotta.

Laadukkaat kaihdinkankaat

Tarjoamamme sisätilojen kaihdinkankaat ovat huippulaadukkaita ja kestäviä. Myönnämmekin kankaille 5 vuoden takuun värinpitävyydelle.

Sisustuksen vaihtuessa myös pelkät kaihdinkankaat on mahdollista uusia.

Käytettävyys

Mekanismi: moottori
Kauko-ohjaus: kaukosäädin, älypuhelin tai tabletti

Moottoroidun markiisin ohjausjärjestelmä voidaan kytkeä sensoreilla itseohjautuvaan automatiikkaan sekä osaksi taloautomatiikkaa. Somfyn oman Tahoma-automaatiojärjestelmän avulla kaihtimia voidaan hallita etänä.

Moottorivaihtoehdot:

  • Moottori pistotulpalla verkkovirtaan
  • Akkumoottori

 

Lue vinkkejä moottorin valintaan täältä.

Kiinnitys

Kaihtimia on saatavilla monenlaisilla kiinnitysmekanismeilla, niin seinään kuin kattoon.

Jälleenmyyjät

Kattavasta Apollo jälleenmyyjien verkostosta löydät asiantuntevaa mittaus-, suunnittelu- ja asennuspalvelua. Jälleenmyyjämme ovat koulutettuja ja luotettavia alan ammattilaisia, joilta vaadimme tasokasta osaamista ja palvelualttiutta.

Varaa maksuton suunnittelu

Apollo-jälleenmyyjien verkostolta saat asiantuntevaa palvelua kotisi aurinkosuojaukseen – niin mittaukseen, suunnitteluun kuin asennukseen. Löydä lähin jälleenmyyjäsi ja varaa henkilökohtainen suunnitteluaika.

Projektimyynti

Toteutamme myös isompia projekteja yrityksille ja julkiselle sektorille – laadukkaasti ja luotettavasti. Ammattilaisemme auttavat mielellään löytämään näyttävät ja toimivat ratkaisut, tarpeisiinne räätälöitynä.

Blogi

Akustiikkaverhot

Verhot ja kaihtimet eivät ainoastaan varjosta ja suojaa auringolta - kankainen pinta...
Lue blogi

Rullaverhot tuovat yhden eristekerroksen lisää

Karkaako lämpö harakoille? Syksyn tullen ensimmäisten kylmien viimojen hiipiessä luihin ja ytimiin,...
Lue blogi

Aurinkosuojaus vaatii sähköistystä – huomioi se sähkösuunnittelussa

Jo nykyään verhot ja kaihtimet voidaan toteuttaa sähkökäyttöisesti. Tulevaisuudessa aurinkosuojaus tulee siirtymään...
Lue blogi

Vinkkejä kaihdinmoottorien valintaan

Erilaisiin verhoihin on saatavilla monenlaisia moottoreita, ja joskus moottorin valinta voi vaikuttaa...
Lue blogi

Referenssit

Hurmaava kohde Villa·Lume sai ikkunoilleen screenkaihtimia sekä pimennysverhoja, joita käytetään kätevästi kaukosäätimellä. Tässä asiakkaan kokemus moottoroiduista tuotteistamme.
Ylä-Savossa sijaitsevaan työterveyshuollon toimipisteeseen asennettiin kesällä 2016 julkisivun ulkopuolelle viilentävät ja häikäisyä estävät screen kaihtimet. Tuotteena toimi Apollo Zipline, joka integroituu rakennukseen täydellisesti.