Apollo - tarinamme

Markiisien ja kaihtimien asiantuntija – jo kolmannessa polvessa

Apollo on suomalainen perheyritys, jonka juuret kaihdinten ja markiisien asiantuntijana ulottuvat 1970-luvulle asti, jolloin yritystoimintamme käynnistyi kaihdinten asennuspalvelulla. Vuonna 1979 yrityksen perustaja Risto Koistinen avasi ensimmäisen myymälämme Iisalmen Pohjolankadulle, ja aloitti samalla rullakaihdinten valmistuksen.

Vuonna 1981 toimintamme laajeni markiisien valmistukseen ja yrityksemme – silloinen Iisalmen Kaihdin Ky – muutti uuteen toimipisteeseen Satamakadulle. Toiminnan kasvaessa yritystoiminta tarvitsi kuitenkin lisää tilaa tuotannolle, joten viisi vuotta myöhemmin valmistuivat kaivatut uudet tuotantotilat Yrittäjänkujalle Kivirannalle – tehtaanmyymälän jatkaessa toimintaansa keskustassa.

Vuonna 1992 yritysmuoto vaihtui osakeyhtiöksi, ja samalla myymäläkin siirtyi tehtaan yhteyteen. Yrittäjänkuja 5–7 tiloissa tehtiin laajennuksia ja Riston tytär Minna Paulin (os. Koistinen) alkoi työskennellä yrityksessä kokopäiväisesti.

Apollo-nimeä oli makusteltu vähitellen jo 80-luvulta lähtien, ja uusi virallinen nimi yrityksellemme saatiin vuonna 2003. Uusi yritysnimi – Apollo Kaihdin ja Markiisi Oy – heijastikin aiempaa paremmin maanlaajuiseksi laajentunutta toimintaamme. Kasvatettuamme tuotantoa lisää vuonna 2004, yrityksemme markiisituotanto nousi vuositasolla Suomen suurimmaksi.

Näihin aikoihin otettiin myös ensimmäiset askeleet sukupolvenvaihdoksen suhteen, kun Riston tytär Minna Paulin nimitettiin yrityksen toimitusjohtajaksi. Muutamaa vuotta myöhemmin 1.7.2008 Paulin osti yrityksen osake-enemmistön, ja otti kokonaisvaltaisen vastuun yrityksestä pääosakkaana ja yrittäjänä. Tänä päivänä jo kolmas sukupolvi on aloittanut työskentelynsä Apollon kaihdinten ja markiisien parissa.

Korkea laatu ja jatkuva uudistuminen toiminnan keskiössä

Apollon tuotevalikoimaan kuuluu nykyään monipuolisesti erilaisia aurinkosuojatuotteita – sisälle ja ulos. Meiltä saa laadukkaat ulkotilojen markiisit erilaisiin käyttökohteisiin sekä tyylikkäät sisätilojen aurinkosuojat, mm. kierrekaihtimet ja lamellikaihtimet mekanismeineen ja kiinnitystarvikkeineen. Räätälöimme tuotteet asiakkaille aina mittojen mukaan sekä tarjoamme moderneja ratkaisuja markiisien ja kaihdinten motorisointiin.

Komponenttien hankinnassa suosimme suomalaisia alihankkijoita, joiden osat olemme todenneet laadukkaiksi ja kestäviksi. Markiisien valmistuksessa tarvittavat erikoiskomponentit ja markiisikankaat maahantuomme Keski-Euroopasta luotetuilta toimittajiltamme, mm. Itävallasta, Saksasta, Ranskasta ja Ruotsista. Laadukkaat kierrekaihdinkomponentit ja -kankaat saamme puolestaan yksinmyyntioikeudella Englannista.

Kierrekaihtimen valmistustavat uudistimme syyskuussa 2002, jolloin luovuimme perinteisen rullaverhon valmistuksesta ja aloimme valmistaa sisustuskaihtimia. Vuonna 2009–2010 investoimme voimakkaasti yrityksen tuotantotiloihin, koneisiin ja laitteisiin, mm. uusimalla markiisikankaiden automaattivaraston sekä kankaiden leikkauslinjaston. Markiisikankaiden ompelussa käytämme nykyään alan huippua edustavia automaattikoneita. Myös muiden tuotantolinjojen työskentely on pyritty koneistamaan mahdollisimman pitkälle, taataksemme asiakkaillemme luotettavan laadun ja sujuvasti etenevän tuotannon.

Meille on tärkeää seurata aktiivisesti alan trendejä. Vierailemme myös säännöllisesti kansainvälisillä messuilla pysyäksemme kartalla uutuuksista ja löytääksemme uusia yhteistyökumppaneita.

Kansainväliset yhteistyökumppanit ja uudistuvat tuotantomenetelmämme mahdollistavatkin meille laadukkaan tuotevalikoimamme jatkuvan kehittämisen.

Maanlaajuinen jälleenmyyjien verkosto

Tänä päivänä Apollon liikevaihdosta n. 96 % muodostuu Ylä-Savon talousalueen ulkopuolelle myytävistä tuotteista. Tämän mahdollistaa maanlaajuinen 70 jälleenmyyjän verkostomme. Jälleenmyyjämme ovat itsenäisiä yrittäjiä, jotka palvelevat yksityishenkilöitä ympäri Suomen. Jälleenmyyntien työtä tuemme mainosmateriaaleilla ja -kampanjoilla sekä valikoimaamme koskevilla koulutuksilla.

Olemme tulleet tunnetuksi suomalaisten sisustajien keskuudessa osallistumalla Habitare-messuille vuodesta 1995 lähtien. Tämän lisäksi osallistumme alan messuille eri puolilla Suomea.

Haluamme tarjota suomalaisille laadukkaita ja tyylikkäitä aurinkosuojaratkaisuja, ja näemme paljon vaivaa tuotteidemme laadun varmistamiseksi.

Päämäärämme on kuitenkin aina sama – vuosikymmenestä toiseen

Tarjoamme nautinnollista elämää aurinkoisiin päiviin!

Apollo Kaihdin ja Markiisi Oy on laadukkaiden aurinkosuojatuotteiden valmistaja, jonka tuotevalikoima kattaa markiisi- ja kaihdinratkaisut ikkunoihin, parvekkeille, terasseille, lasikatteisiin ja viherhuoneisiin – kaikkialle mihin tarvitaan suojaa auringolta sekä tyylikästä sisustusta ikkunaan.

Jälleenmyyjät

Kattavasta Apollo jälleenmyyjien verkostosta löydät asiantuntevaa mittaus-, suunnittelu- ja asennuspalvelua. Jälleenmyyjämme ovat koulutettuja ja luotettavia alan ammattilaisia, joilta vaadimme tasokasta osaamista ja palvelualttiutta.

Varaa maksuton suunnittelu

Apollo-jälleenmyyjien verkostolta saat asiantuntevaa palvelua kotisi aurinkosuojaukseen – niin mittaukseen, suunnitteluun kuin asennukseen. Löydä lähin jälleenmyyjäsi ja varaa henkilökohtainen suunnitteluaika.

Projektimyynti

Toteutamme myös isompia projekteja yrityksille ja julkiselle sektorille – laadukkaasti ja luotettavasti. Ammattilaisemme auttavat mielellään löytämään näyttävät ja toimivat ratkaisut, tarpeisiinne räätälöitynä.