Markiisin ulkonäköasiat eli miltä markiisin tulisi näyttää

Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen sanasta ”markiisi”? Yllättävän moni tuntuu yhä mieltävän markiisin sellaiseksi räikeän väriseksi raidalliseksi huomionkiinnittäjäksi, joita voi odottaa näkevänsä liiketilojen edustalla. Markiisi voi kuitenkin olla myös hillitympi ja paremmin talon julkisivuun sopiva.

Vinkkejä terassimarkiisin ulkoasuun

On ihan okei haluta talonsa edustalle raidallinen, räikeä ja erottuva markiisi, mutta toisaalta on myös hyvä tiedostaa, että se ei ole ainut vaihtoehto. Markiisienkin kohdalla on nykyisin mahdollista hyödyntää skandinaavisen puhtaita, hillittyjä ja selkeitä värimaailmoja.

Markiisin väritystä ja ulkoasua valitessa kannattaa ensin määrittää väritystä vaativat osat: kangas ja runko. Markiisikangas voi olla yksivärinen tai pystyraidallinen. Markiisin runkokin on saatavissa sadoilla eri väreillä. Värityksen suhteen ei siis ole juurikaan rajoittavia tekijöitä.

Miten kankaan ja rungon väritys sitten kannattaa valita? Tässä on oikeastaan kaksi vaihtoehtoa: 1) mukailla talon julkisivua tai 2) erottua kunnolla.

1) Ensinnäkin terassimarkiisi voidaan ymmärtää kiinteäksi osaksi talon julkisivua ja  noudattaa värivalinnoissa julkisivun värimaailmaa. Tällöin markiisin väritys kannattaa valita esimerkiksi talon katon, seinän tai vaikkapa ikkunapuitteiden perusteella. Näin toteutettuna markiisi muodostaa talon kanssa yhtenäisen kokonaisuuden eikä pistä räikeästi silmään.

Terassimarkiisi Vaalea
Tässä tapauksessa markiisikankaan vaalea väri on valittu räystäslautojen mukaillen ja lopputulos on yhtenäinen.

2) Toisaalta värivalinnassa voidaan myös mennä erottautumislinjalla, jossa valitaan oikein räikeä ja erottuva raidallinen markiisi. Tällöin värien valinnassa kannattaakin luottaa siihen omaan näkemykseensä ja sekoilla ihan rauhassa. Tosin, jos kyseessä on rivitaloasunto, voi myös taloyhtiöllä olla tähän oma sananen sanottavanaan…

Havainnekuvat
Havainnekuvat auttavat terassimarkiisin valinnassa.

Millainen markiisi sopisi sinun terassillesi?

» Kokeile kätevää suunnittelutyökaluamme ilmaiseksi ja suunnittele talosi edustalle parhaiten sopiva markiisi.

» Käy myös tutustumassa terassimarkiisivalikoimaamme.