Toimitusaika 7 -14 päivää Seuraa meitä facebookissa Ja instagramissa

Kaihtimen valinta

Kaihtimen ensisijainen työ on tuoda yksityisyyttä, sekä estää lämpösäteilyä sisätiloihin. Erilaisiin käyttötarpeisiin on kuitenkin olemassa erilaisia kaihdin mekanismeja- ja kankaita, jotta tuote palvelisi käyttäjäänsä juuri oikealla tavalla.

Apollokaihtimet Kaihtimen Valinta

Kaikki Apollo kaihtimet valmistetaan asiakkaan toiveiden ja mittojen mukaan. Tuotteiden maksimimitat vaihtelevat jonkin verran.

Nyrkkisääntönä seuraavat mittarajoitukset leveyden mukaan:
Ikkuna yli 140 cm: sulje pois vaihtoehto Perfect kehyskaihdin
Ikkuna yli 200 cm: sulje pois vaihtoehdot Roman laskoskaihdin ja Plisee vekkikaihdin
Ikkuna yli 250 cm: sulje pois vaihtoehdot Magic Light kaihdin ja sälekaihtimet
Ikkuna yli 400 cm: sulje pois vaihtoehto Rullaverho
Ikkuna yli 700 cm: sulje pois vaihtoehto lamelliverho (kaikki tästä suuremmat vähintään kahdesta osasta. rullaverhoja voidaan yhteenkytkeä keskikannakkeella)
* Maksimikorkeus vaihtelee valitun kankaan ja verhon leveyden mukaan. Yleisesti ottaen kaikkia tuotteita valmistetaan vähintään 200 – korkeintaan 600 cm korkeina.

Ikkunan muoto vaikuttaa tietenkin myös valintaan. Lamelliverhoa valmistetaan myös loivasti vinoihin ikkunoihin, mutta muut mekanismimme on tarkoitettu perusmallisiin neliöikkunoihin.

Valintaan tulisi vaikuttaa myös tuotteiden laatu, takuu, ja kotimaisuus. Näitä mekin arvostamme! Tuotteillamme on 5 vuoden takuu, ja ne ovat Avainlippu-merkittyjä. Lue lisää >>

Käyttömekanismi vakiona manuaalinen ketjukäyttö. Rullaverho ja lamelliverho voidaan valmistaa myös helposti motorisoituna – toimimaan seinäkatkaisimella, kaukosäätimellä tai automatiikalla. Lue lisää >>

Mekanismi- ja kangasvalintaa ennen kannattaa miettiä mihin huoneeseen kaihdin sijoitetaan – mikä on sen tehtävä?

Magic light
Olohuone
Lastenhuone
Makuuhuone
/ lastenhuone
Keittiöön

Keittiö

Kylpyhuone
Kylpyhuone
Toimistot
Toimistot ja
julkiset tilat
Printtikaihdin Näyteikkunat
Näyteikkunat
Parveke
Parvekkeet
Kehyskaihdin
Ovet ja
kattoikkunat

 


Olohuone

Magiclight

Olohuoneen kaihtimet voivat olla periaatteessa mitä tahansa!

Yleensä juuri olohuoneeseen panostetaan sisustusmielessä, joten kankaiksi sopivat mainiosti Apollo sisustuskaihdinmalliston upeat kuosit. Muun sisustuksen suojaamiseksi, kaihtimet torjuvat haitallista UV-säteilyä sisätiloihin, ja viilentävät tilaa kesähelteillä. Kaihtimet olohuoneessa tuovat toki myös yksityisyyttä.

Käytetyimpiä kaihdinmekanismeja olohuoneessa ovat raidoitettu kaksikerroksinen Magic Light kaihdin (joka on sisustuselementti jo itsessään), ja perinteinen rullaverho, jonka voi kankailla, mekanismin väreillä ja alareunan muotoiluilla räätälöidä olohuoneen kruunaavaksi elementiksi.
Sisustusaallot Englannista tuovat takaisin myös lamelliverhon asuntojen ikkunoille. Kangas- ja komponenttivalinnoilla säädeltävän lamelliverhon saa yhtä tyylikkääksi kuin minkä tahansa muun mekanismin.

Screen kaihdin on uudenlainen kangas myös sisäpuoliseen aurinkosuojaukseen. Screen säilyttää näkymän ulos, ja näin ollen tilasta ei tule ns. suljettua. Ulkopuolelta katsottuna screen on valoisan aikaan hyvä näkösuoja, mutta pimeällä sisälle näkee jonkin verran. Screen kankaat ovat verkkomaisuudestaan huolimatta hyviä torjumaan lämpöä ja häikäisyä, toki parhaiten lasin ulkopuolella.

Plisee kaihdin on vekkimäinen kankainen kaihdin, jonka nippu nousee vekeille nousee narulla ylös.

Ps. Jos sopivaa kuosia ei laajasta valikoimastamme huolimatta löydy, voimme printata kankaan haluamallasi kuvalla!

Kaihdin sisustuselementtinä >>

Apollo Magic Light kaihdin >>

Apollo Rullaverho >>

Apollo Lamelliverhot >>

Apollo Screen kaihtimet >> 

Apollo printtikaihdin >>


Makuuhuone

Mukavuus, pimeys, ja yksityisyys ovat makuuhuoneen tärkeitä kriteereitä, joiden mukaan muodostuu vaatimukset myös ikkunoiden kaihtimille. Parhaiten nämä kriteerit täyttää Apollo pimennyskaihdin, jonka toki saa erilaisilla pimentävillä kuoseilla ja koristeilla sopimaan makuuhuoneen muuhun sisustukseen.

Lastenhuoneessa tärkeintä on pimentävyys, jotta häiritsevä valo ei vaikeuttaisi lapsen unta. Onneksi pimentävistä kankaista löytyy myös lastenhuoneen aurinkosuojiksi soveltuvia kuoseja.

Malliston kankaista löytyy pimentävyyden lisäksi esim. palosuojattuja kankaita. Näiden yhdistelmä tuo kotiisi turvallisuutta makuuhuoneisiin. Tulipalon sattuessa yleensä ensimmäinen roihahdus tapahtuu ikkunoiden tekstiilien kautta, ja näin palosuojattu kaihdin on kuin lisävakuutus kodin turvaksi.

Pimennyksen takaamiseksi on saatavilla erilaisia kaihtimen kasetteja, sivukiskoja ym. tarvikkeita, jotta valo ei karkaisi myöskään kaihtimen sivuilta.

Pimentävä kangas tiiviisti ikkunan sisäpuolella on kesäisin hyvä lämmöntorjuja, ja lisäksi talvisin erinomainen lämpöeriste.

Apollo Pimennysverhot >>

Apollo Rullaverho >>

Apollo Rullaverho eristeenä >>


Keittiö

Keittiöön Iso

Keittiön verhot ja kaihtimet joutuvat usein kovemmalle koetukselle kuin asunnon muut aurinkosuojat. Ruuanlaitossa ja kodin vilskeessä kaihtimet saattavat olla tulilinjalla, ja kaihtimiin pääsee esim. roiskeita ja muuta likaa. Kaihtimeksi kannattaa tällöin valita helppohoitoinen mekanismi; kuten rullaverho. Rullaverho antaa suojaa katseilta, mutta ei pimennä tilaa. Kankaita löytyy satoja eri kuoseja, myös kosteudenkestäviä ja palosuojattuja.
Erinomainen ratkaisu keittiöön on rullaverho screen kankaalla. Screen kangas säilyttää näkymän ulos, mutta estää häikäisyn ja liian lämmön imeytymisen kodin tekstiileihin. Screen kankaat ovat helppohoitoisia, ja ne voi pyyhkiä kostealla. Screen kaihtimet voi asettaa myös ikkunan ulkopuolelle.

Apollo Screen kaihtimet >> 

Apollo Rullaverho >>


Kylpyhuone

Kylpyhuone Iso

Kylpyhuoneet, uimatilat, saunat ym. kosteat tilat vaativat kankaalta peittävyyttä, jotta tilasta saadaan mahdollisimman yksityinen. Kosteisiin tiloihin kannattaa valita kosteuden kestävä kangas.

Ex-Lite palosuojattu ja kosteudenkestävä rullaverho >>


Toimistot ja julkiset tilat

Toimistot Iso

Apollo tarjoaa myös ratkaisut julkisiin tiloihin.

Entistä enemmän toimistoissa, sairaaloissa ja muissa julkisissa tiloissa on alettu kiinnittää huomiota myös viihtyvyyteen, toimivuuden ja valonsäätelyn ohessa.

Perinteinen lamelliverho on varma valinta toimistoon, mutta senkin saa kuosivalinnoilla räätälöityä juuri toimiston ilmeeseen istuvaksi.
Screen kaihdin loistaa eduillaan julkisissakin tiloissa. Jos yksityisyys ei ole pääasia, screen kankaat estävät häikäisyn ja lämmön estämättä näkymää ulos. Tämä seikka vaikuttaa positiivisesti työviihtyvyyteen.

Sisustuksellisempaan julkissuunnitteluun soveltuu raidallinen Magic Light kaihdin, joka on valon -ja näkyvyydensäätelyssä yhtä tehokas kuin katseiden keräämisessä.


Näyteikkunat

Printtikaihdin Liiketilat

Ilmettä ja suojaa näyteikkunoille saat millä tahansa Apollo kaihdintuotteella. Mekanismiksi käy niin rullaverhot kuin lamelliverhotkin, tilan ja tarpeen mukaisesti.
Erinomainen idea näyteikkunoille on printata kangas yrityksen omalla aiheella, jolloin kaihdin tuo aurinko-, näkö-, lämpösuojan lisäksi lisäarvoa & näkyvyyttä julkisivulle.

Apollo sisäpuoliset kaihtimet >>

Apollo printtikaihdin >>


Parvekkeet

Parveke Iso

Lasitetut parvekkeet ovat sinänsä suojaisia, mutta varsinkin auringon paahtaessa muuttuvat varsin tukalaksi paikaksi oleskella. Parvekkeille ja lasitetuille terasseille toivotaan usein myös yksityisyyttä.

Vaikkakin lasitus antaa suojan suoralta sateelta, lumelta ja lialta – käytettäväksi ei käy mikä tahansa kaihdin. Esimerkiksi tavallinen sälekaihdin ei kestä parvekkeen kosteutta, lämpötilan vaihtelua ja pölysaastetta noin kahta vuotta pidempää. Kankaisissakin aurinkosuojissa kannattaa valita suoraan säänkestävä kangas: Apollo screen kankaat.

Screen kankaat säilyttävät näkymän ulos, mutta torjuvat tehokkaasti lämpösäteilyä ja häikäisyä parvekkeella. Kangas on myös kosteudenkestävä, joten voit pestä Apollo screen kankaan vaikka hulevedellä ilman ongelmia.

Mekanismina käytetyin on rullaverho. Saatavilla myös lamellina.

Kaikkiin screen kaihtimiin sisältyy vakiona alumiininen alalista, joka kestää auringon säteilyn ja sään vaihtelut.

Apollo Screen kaihtimet >> 


Ovet ja kattoikkunat

Kehyskaihdin Iso

Pieniin ja hankaliin paikkoihin Apollolta löytyy täydellinen ratkaisu: Perfect kehyskaihdin. Kehyskaihdin kiinnitetään suoraan ikkunan pintaan kehyksineen, ja kangasta rullataan ylös/alas alalistasta. Mekanismissa on jatkuvavetoinen jousi, joten kangas pysyy aina kireänä. Näin ollen mekanismi on mainio myös pieniin (max. l.140 x k.200cm) kattoikkunoihin, vertikaalisti kääntyviin avattaviin ikkunoihin, sekä parvekkeen ovien laseihin.
Suurempiin lasikatteisiin löytyy omat järeämmät mekanisminsa, kts. katosmarkiisit >>


Kodin ikkunoiden perus valonsäätelyyn sopivat myös sälekaihtimet. Apollo Kaihdin ja Markiisi Oy ei valmista sälekaihtimia, mutta löydät integroidun laadukkaan Solar sälekaihtimen verkkokaupastamme:

Solar sälekaihtimet Apollo kaihdin verkkokaupassa >>


Vinkki! Apollo aurinkosuojauksen ammattilaiset tarjoavat osaavaa kokonaispalvelua aina kaihtimen suunnittelusta asennukseen sekä käyttöopastukseen. Ota yhteyttä!