Terassimarkiisi vai katettu terassi?

Terassimarkiisi jatkaa terassikautta

Kesä on tuloillaan ja pian terassit kautta maan kylpevät auringossa. Terassi onkin totta tosiaan mainio paikka viettää Suomen enemmän tai vähemmän lämpimiä kesäaamuja, -päiviä, -iltoja ja miksei vaikka -öitäkin. Terassikausi on kuitenkin täällä pohjolassa harmillisen lyhyt, minkä vuoksi siitä kannattaa ottaa kaikin keinoin täysi ilo irti.

Terassimarkiisi on erinomainen apuväline terassin käyttöasteen parantamisessa. Vaikka moni voikin luulla toisin, markiisit eivät ole vain liiketilojen yksinoikeus. Terassimarkiisit kuuluvat kaikkien omakotitalojen, rivitalojen ja muidenkin terassilla varustettujen kiinteistöjen perusoikeuksiin!

Terassimarkiisi sopii Suomen oloihin

Laadukas terassimarkiisi on tyylikäs, monikäyttöinen ja pitkäikäinen ratkaisu terassin kattamiseen. Se suojaa paahtavalla helteellä liialta auringolta, pitää sateella terassin kuivana ja on tarpeen vaatiessa vedettävissä kokonaan pois edestä. Terassimarkiisin kestävä runko ja automaattinen tuulitunnistus pitävät huolen siitä, että äkilliset puhurit tai viime vuosina lisääntyneet myrskytkään eivät pääse vahingoittamaan markiisia.

Terassimarkiisilla on lisäksi yksi aivan olennainen etu: sillä voidaan estää asuntoa ylilämpenemästä. Markiisi estää auringonpaistetta pääsemästä sisälle ja lämmittämästä asuntoa sietämättömän kuumaksi. Tällä tavoin asunnon jäähdytystarve pienenee jopa yli 20 %.

Toisin sanoen: terassimarkiisi sopii kuin nakutettu Suomen kesän vaihteleviin sääilmiöihin. Tässä valossa onkin hieman hassua, miten paljon suositumpia terassimarkiisit ovat naapurimaissamme Ruotsissa ja Norjassa verrattuna koto-Suomeen, jossa markiisit mielletään monesti kuuluvan ennemminkin liiketilojen edustalle.

Terassimarkiisi uusi talo
Terassimarkiisi sopii Suomen oloihin.

Veivillä, kaukosäätimellä tai automaattisesti

Terassimarkiisi on valinnan mukaan käytettävissä veivillä, moottorilla tai jopa automatiikalla. Uutta markiisia mietittäessä kannattaa kuitenkin ehdottomasti harkita moottoroitua ratkaisua, joka on vieläpä käytettävissä helposti kaukosäätimellä. Suurin osa veivikäyttöisistä Apollo-markiiseista voidaan toki moottoroida myös asennuksen jälkeen.

Terassimarkiisi voidaan myös asentaa jo asennetun terassilasituksen yhteyteen suojaamaan terassia auringon paahteelta ja tuomaan tyylikästä ilmettä. Väriltään esimerkiksi talon katon tai seinän kanssa yhteneväinen markiisi on tyylikäs ja elävöittää talon rakennetta.

Luota testein todistettuun laatuun

Terassimarkiisin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota laadukkaisiin tuotteisiin ja ammattitaitoiseen asennukseen. Matalalaatuiset ns. markettimarkiisit eivät välttämättä paljon yhtä kesää pidemmälle kestä. Laatumarkiisit sen sijaan ovat pitkäikäisiä sijoituksia. Markiisin laatua arvioitaessa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti tuotteille myönnettyihin testisertifikaatteihin. Testeissä markiisien laatua mitataan tuuliluokan, liikkeiden määrän ja riiputuspainon avulla.

Apollon terassimarkiisit ovat moneen kertaan testattuja laatutuotteita. Testien perusteella suurin osa terassimarkiiseistamme kestää jopa 13 m/s tuulta ja isoimmatkin, ulottuvuudeltaan 4,5 metrin, markiisimme selviävät hyvin jopa 10 m/s tuulesta. Liikkeiden määrän osalta markiisimme kestävät jopa 70 000 avaus- tai sulkemisliikettä, jolloin puhutaan käyttöiän suhteen ennemminkin vuosikymmenistä kuin yksittäisistä vuosista. Markiisimme erottuvat edukseen myös riiputuspainotesteissä: ulottuvuudeltaan 4,5 metrin markiisimme kestävät jopa 124 kilon riiputuspainon – eli voit kutsua vaikka naapurisi roikkumaan markiisin päähän ja kyllä kestää!

Lue lisää terassimarkiisista

Terassimarkiisi kannattaa aina varustaa moottorilla, näin parannetaan käyttömukavuutta ja lisätään markiisin käyttöikää. Käy tutustumassa terassimarkiisin motorisoinnista kirjoittamaamme blogiartikkeliin!

Terassimarkiisia hankittaessa saattaa mieleen juolahtaa kysymys: “Voiko markiisin pestä?” Lue markiisin pesusta ja puhtaanapidosta kirjoittamamme blogiartikkeli ja tiedät mikä olisi parempi kysymys!