Zipline -markiisit kirjastossa

Toteutimme syksyn 2019 aikana aurinkosuojaus projektin kirjastotiloihin.

Paljon lasipinta-alaa omaavassa kirjastossa toivottiin häikäisysuojaa sekä apua kuumuuden hillitsemiseen. – Tuotteeksi valikoitui alkumetreiltä lähtien tehokas ja tyylikäs Zipline screen.
Kirjastotiloissa oli tärkeää säilyttää viihtyvyys. Screen verhosta näkee aina ulos valoisammalle puolelle, joten avaran tilan tuntu säilyy sekä viihtyvyys paranee.

Kyseinen kirjastorakennus on arkkitehtinen kohde, jossa esim. kaikki seinät ovat alaspäin viistoja. Suunnikkaat ikkunat sekä muut kohteen erikoisuudet toivat suunnitteluun ja mitoitukseen omat haasteensa, mutta huolellisen pohjatyön ansiosta tuotteet integroituvat kirjaston julkisivuun täydellisesti.
Kohteen sähkösuunnittelussa oli omat haasteensa. Ikkunaprofiilit ovat kapeaa alumiinilistaa, ja johdoille eikä myöskään kiinnitysruuveille ollut paljon tilaa. Tarkka perehtyminen ja mitoitus olivat siis avainasemassa hienolle lopputulokselle.
Koska Zipline voidaan räätälöidä täysin kohteeseen sopivaksi värinsä ja mittojen puolesta, on lopputulos aina ”kuin nyrkki silmään”.

Zipline screen kaihtimet tuovat tälle kirjastolle jatkossa lisäarvoa sekä mukavuudessa että energiansäästössä