Ikkunamarkiisit screen kankaalla

Tuote: Apollo Grand Ikkunamarkiisi
Kangas: SunShadow 4000 screen ulkokäyttöön, musta/harmaa 4N903
Käyttö: Kauko-ohjaus

Kohteessa talon eteläpäätyyn haettiin nimenomaan tyylikästä aurinkosuojaa. Tuotteeksi puntaroitiin sekä terassimarkiisia, että ikkunamarkiisia. Lopulta päädyttiin ikkunamarkiisiin, koska sen kattama alue on tässä kohteessa riittävä + markiisit voi kätevästi laskea alas varjostamaan koko lasipinnan.

Ikkunamarkiisiin ulottumaksi valittiin normaalimitoitusta (sivuvarsi noin puolet ikkunan korkeudesta) pidempi ulottuma. Tämä toi markiisin alle enemmän vapaata tilaa.

Grand ikkunamarkiisin harmaa runko on julkisivussa varsin huomaamaton, etenkin kun asiakas on itse kehitellyt markiisin päälle puisen lipan – joka myös suojaa marksiisin kangasputkea ja mekanismia. Apollo ikkunamarkiisin kateprofiili olisikin ollut tässä kohteessa ulkonäöltään hiukan dominoiva, punaista puupintaa vasten.

Ikkunamarkiisin sivuvarsien kätevä vapaa siirreltävyys auttoi tässä kohteessa paljon. Markiisin sivuvarret liukuvat etuprofiilissa, joten ne voi asentaa sopivaan kohtaan seinäpinnassa.

Kohteessa kaivattiin enemmänkin aurinkosuojaa kuin sadesuojaa. Kiinteä katoksen osa suojaa kalusteita, joten kankaaksi päädyttiin katselemaan hieman poikkeavia vaihtoehtoja. Kankaaksi valikoitui screen kangas, joka ei tuki näkymää ulospäin. Screen kankaasta näkee läpi, ja se estää hyvin häikäisyä. SunShadow 4000 screen valikoimista löytyi sopiva väri miljööseen. Kankaasta toimitettiin asiakkaalle mallipala, josta sävy varmistettiin. Isossa pinnassa toki kuosi näyttää hivenen erilaiselta kuin pienessä kangastilkussa, mutta sokkona kangasta ei tosiaan kannata valita.
Markiiseja ohjaillaan kätevästi kaukosäätimellä. Kaukosäätimessä on omat kanavat markiiseille + yhteiskanava, josta voidaan ohjailla kaikkia yhtä aikaa.

Lopputuloksena saatiin varsin toimiva ja todellakin tyylikäs kokonaisuus.

Asiakkaan kommentit:

”Markiisit ovat nyt käytössä ja tyytyväisiä ollaan. Ikkunamarkiisin valinta terassille oli oikea ratkaisu. Myös Screen kankaan valinta meni nappiin.
Asiakaspalvelu on ainakin olla tosi hyvä, kiitos!”

Kohteen toteutti Loviisan Apollo jälleenmyyjä: Värisilmä Loviisa