Lasikatteiden ja lasitettujen verantojen aurinkosuojat

Lasitetut verannat ulkona

Nykyisin on hyvin suosittua luoda terassille lasilla suojattu tila, joka toimii tavallaan sisätilan jatkeena.
Ongelmaksi tulee hyvin usein kesäinen kuumuus, ja auringon aiheuttama paahde lasin sisällä. Laseilla katetut tilat keräävät lämmön sisäänsä eivätkä päästä sitä ulos – lopputuloksena on polttava kasvihuoneilmiö jossa ei Suomen parhailla keleillä viihdytäkään.

Apollo tarjoaa suojaa, viihtyvyyttä ja toimivuutta erilaisilla aurinkosuojilla, joilla ehkäiset lämpösäteilyä ja tilan kuumenemista huomattavasti. Aurinkosuojilla saat lasitetuista tiloista jälleen käyttökelpoisen, nautinnollisen oleskelutilan.

Kankaaksi kaikkiin ulkotilojen lasituksien aurinkosuojiin sopii erinomaisesti läpikuultavat mutta tehokkaat screenkankaat, tai peittävät, hyvän UV-suojan antavat Apollo markiisikankaat (.pdf).

Apollo X Light Katosmarkiisilain Sisapuolelle
Apollo X-light on uudenlainen markiisi kattoikkunoiden ja verantojen aurinkosuojaukseen. X-light kattoikkunamarkiisi asennetaan helposti ikkunapinnan alapuolelle. Saatavilla sekä veivillä että motorisoituna. Motorisoitu X-line on jämäkkä markiisi erityisesti  lasikattojen auringonsuojaukseen, mutta sopii myös erinomaisesti julkisivukaihtimeksi. Aurinkosuojat asennetaan lasituksen päälle – ehkäisee lämmön jo lasin ulkopuolella.

Tuote Apollo X-Line

Muut ulkopuolisen lasituksen pystysuorat rakenteet

Lasitettujen tilojen pystysuorat lasiseinät ja muut rakenteet voidaan kattaa erilaisilla suoraan alas laskeutuvilla markiisi- ja kaihdinmalleilla.

Jämäkämpi yhtenäinen pinta saavutetaan asentamalla Apollo aurinkosuoja, joka on rakennettu rasituksen kestävälle markiisimekanismille.

Zipline Screen markiisi

Screen Kaihdin Terassilta Apollo Zipline 1024x576

Zipline screenkaihtimen ainutlaatuinen vetoketjujärjestelmä tarjoaa huomattavia etuja, kuten suurempi sivutuulen kestävyys (jopa 80km/h), ja tiivis valonpeittävyys. Screenkaihtimeen sisältyy kasetti, joka suojaa kangasta ja mekanismia. Screenkaihtimen sivuilla kulkee pakettiin kuuluvat sivukiskot, joissa tiivis ura kankaan vetoketjulle. Näin Zipline Screen kaihtimen kangas kulkee suorana ja peittävästi kiskoissa, eikä heilu kovallakaan tuulella.

Zipline screenkaihdin on saatavilla Screen kankaalla, täysin pimentävillä aurinkosuojakankailla, tai markiisikankailla. Screenkaihdin mekanismin kokoja on saatavilla useita erilaisia, erilaisiin käyttötarpeisiin. Pienempiä Zipline S screenkaihtimia (alle 300 x 240cm) saa manuaalisesti veivikäyttöisenä, mutta isommat Zipline ja Zipline XL toimivat vakiona moottorilla tai automatiikalla.

Screenkaihtimen asennus onnistuu helposti joko suoraan pintaan, syvennykseen, tai etäämmäs asennuspinnasta. Maksimikoko jopa 800 x 600 cm.

Lue lisää Zipline Screen markiisista >>

Rullaverhot lasitettuihin tiloihin

Lasin sisäpuolelle aurinkosuojaksi sopii erinomaisesti rullaverhot, joita saa ketju/moottorikäyttöisenä. Rullaverho voidaan valmistaa samalla screenkankaalla kuin kattoikkunan aurinkosuojat. Rullaverhon koko voidaan mitoittaa täsmälleen lasitukseen sopivaksi. Useampaan osaan jaettu aurinkosuojaus antaa tietenkin enemmän valonsäätelymahdollisuuksia ja on myös kevyempi käyttää, mutta voimme valmistaa jopa 400 x 300 cm kokoisen yhtenäisen rullaverhon kattamaan suurenkin lasipinnan. Rullaverhoon voidaan lisätä lisätarvikkeita auttamaan kankaan pysymistä paikallaan esim. tuulisella paikalla – saatavilla esim. sivukanaaleilla ja sivuvaijereilla.

Lamelliverhot Screen kankaalla

Myös Apollo Lamelliverhot voidaan valmistaa hyvät aurinkosuojat takaavilla screenkankailla. Lamelliverhoa voidaan valmistaa jopa 700*500 cm koossa, joten se sopii isoillekin ikkunapinnoille. Lamellikankaan leveys on vakiona 127mm, mutta voidaan valmistaa myös 89-, 63-, ja 50 mm lamellilla. Lamelliverhon etuna on sen säädeltävyys: lamellikankaat kääntyvät sivunaruja säätämällä täyden kierroksen ympäri, joten auringon häikäisyä voidaan estää joka suunnasta. Kankaat voidaan valmistaa niputtumaan joko toiselle sivulle tai  keskeltä molemmille sivuille. Pienemmät lamelliverhot on saatavilla myös helpolla sauvakäytöllä.

Lue lisää screen kaihtimista parvekkeelle/lasituksen sisäpuolelle >>

Valmistamme myös suoraan alas laskeutuvia, pelkistettyjä markiiseja ilman sivukiskoja.


Kattoikkunoiden aurinkosuojat sisätiloissa

Kattoikkunat siinä missä muutkin lasitukset, lisäävät tilan luonnonvaloa ja viihtyvyyttä. Aurinkosuojauksen kannalta kattoikkunat ovat tosin suorastaan hankalia suojattavia. Viihtyvyyden ja valon hyöty jää usein kattoikkunoiden haasteellisen peittämisen varjoon: tilasta voidaan haluta myös varjoisampi, tai kattoikkunan kautta tuleva lämpösäteily aiheuttaa liian suuria jäähdytyskustannuksia sisätilojen viilentämisessä. Usein kattoikkunat myös sijaitsevat korkealla, joten aurinkosuojan käyttö manuaalisesti on mahdotonta.

Apollo kattoikkunakaihtimet suojaavat sisätilaa ylilämpenemiseltä, ja antavat varjoa kirkkaalta auringolta. Keinoja kattoikkunoiden suojaamiseen löytyy monenlaisiin kohteisiin: Käsikäyttöiset kattoikkunakaihtimet, motorisoidut kattoikkunakaihtimet, pimentävät kattoikkunakaihtimet, laskostuvat kaihtimet suuriin kattoikkunoihin, sekä järeät sivukiskoilla varustetut aurinkosuojamallit moottorilla tai veivillä.

​​

Apollo Kehyskaihdin Vaaleanpunainen
Apollo Perfect kehyskaihdin antaa suojaa kattoikkunoille, jotka ovat suhteellisen pieniä ja joita yltetään käyttämään käsin. Tuotteeseen sisältyy kehykset ja jatkuvavetoinen jousikäyttöinen rullaverho. Kehykset auttavat varmistamaan tilan pimennystä. X-Light kattoikkunamarkiisi lasin alle sopii myös sisäkäyttöön. Kangas kulkee siististi sivukiskoissa, tuote on helppo asentaa ja käytettävyyttä voidaan helpottaa moottorilla.