Screen kangas markiisissa

Screen kankaat ovat nykyajan hitti: niitä käytetään sekä sisä- että ulkopuolisissa kaihtimissa. Ja miksipä ei käytettäisi; ovathan ne ominaisuuksiltaan erinomaisia aurinkosuojia. Läpinäkyvyydellään ne takaavat myös viihtyvyyden tilassa kuin tilassa.

Harvalla tulee kuitenkaan mieleen, että screenkankaita voitaisiin käyttää myös markiiseissa. 5% screenkankaat ovat riittävän tiheitä pitämään sadetta, ja kangas on helppohoitoista ja kestävää.
Varsinkin ikkunamarkiiseissa screenkangas on ihanteellinen valinta: ulkopuolinen markiisi suojaa tehokkaasti lämpösäteilyltä, mutta screen päästää sopivasti valoa ja näkyvyyttä sisälle –> ihmiset, lemmikit ja kasvit viihtyvät.

Apollo Ikkunamarkiisi Screenkankaalla 1024x576
Screenmarkiiseilla sisätilojen viihtyvyys paranee ja kukatkin viihtyvät paremmin

Kohdekuvaus: ikkunamarkiisit screenkankaalla

Tässä kohteessa ikkunamarkiisit screenkankaalla olivat oikea valinta eteläpäädylle

Markiisi Terassi
Upeat maisemat näkyvät screen kankaasta hyvin läpi

Yllä olevissa kuvissa kohteena oli yksityisasiakkaan terassitila. Talon eteläpäätyyn haettiin nimenomaan tyylikästä aurinkosuojaa. Tuotteeksi puntaroitiin sekä terassimarkiisia, että ikkunamarkiisia. Lopulta päädyttiin ikkunamarkiisiin, koska sen kattama alue on tässä kohteessa riittävä + markiisit voi kätevästi laskea alas varjostamaan koko lasipinnan.

Ikkunamarkiisiin ulottumaksi valittiin normaalimitoitusta (sivuvarsi noin puolet ikkunan korkeudesta) pidempi ulottuma. Tämä toi markiisin alle enemmän vapaata tilaa. Grand ikkunamarkiisin harmaa runko on julkisivussa varsin huomaamaton, etenkin kun asiakas on itse kehitellyt markiisin päälle puisen lipan – joka myös suojaa marksiisin kangasputkea ja mekanismia. Apollo ikkunamarkiisin kateprofiili olisikin ollut tässä kohteessa ulkonäöltään hiukan dominoiva, punaista puupintaa vasten.

Ikkunamarkiisin sivuvarsien kätevä vapaa siirreltävyys auttoi tässä kohteessa paljon. Markiisin sivuvarret liukuvat etuprofiilissa, joten ne voi asentaa sopivaan kohtaan seinäpinnassa.

Kohteessa kaivattiin enemmänkin aurinkosuojaa kuin sadesuojaa. Kiinteä katoksen osa suojaa kalusteita, joten kankaaksi päädyttiin katselemaan hieman poikkeavia vaihtoehtoja. Kankaaksi valikoitui screenkangas, joka ei tuki näkymää ulospäin. Screen kankaasta näkee läpi, ja se estää hyvin häikäisyä. SunShadow 4000 screen valikoimista löytyi sopiva väri miljööseen. Kankaasta toimitettiin asiakkaalle mallipala, josta sävy varmistettiin. Isossa pinnassa toki kuosi näyttää hivenen erilaiselta kuin pienessä kangastilkussa, mutta sokkona kangasta ei tosiaan kannata valita.

Markiiseja ohjaillaan kätevästi kaukosäätimellä. Kaukosäätimessä on omat kanavat markiiseille +yhteiskanava, josta voidaan ohjailla kaikkia yhtä aikaa.

Lopputuloksena saatiin varsin toimiva ja todellakin tyylikäs kokonaisuus.

Asiakkaan kommentit:
”Markiisit ovat nyt käytössä ja tyytyväisiä ollaan. Ikkunamarkiisin valinta terassille oli oikea ratkaisu. Myös Screen kankaan valinta meni nappiin.
Asiakaspalvelu on ainakin tosi hyvä, kiitos!”

Kohteen toteutti Loviisan Apollo jälleenmyyjä: Värisilmä Loviisa

Jos kaipaat näkösuojaa ulkoa sisälle, muistathan että screen kankaasta näkee aina jonkin verran (tiheyden ja värin mukaan) sisälle kun ulkona on pimeää ja sisällä valot.

Screenkankaissa löytyy valinnan varaa. On eri tiheyksiä, tekstuureja ja värejä. Ulkokäyttöön sopivat esim. screenkankaat:

  • Serge 600
  • Soltis kankaat
  • SunShadow 4000

Screenkangas sopii käytettäväksi kaikkiin tuotteisiimme.
Kysy rohkeasti neuvoja tehtaalta, ja anna screen huuman viedä!