Miksi valita moottoroitu terassimarkiisi?

Terassimarkiisin hankkijalla on edessään useampikin valinta aina kankaan väristä ja markiisin koosta lähtien, mutta yksi merkittävimmistä valinnoista liittyy markiisin avausmekanismiin. Ostajalla on kaksi vaihtoehtoa: joko käsin veivattava tai moottoroitu terassimarkiisi.

Jätä veivaaminen kesämökille

Monesti terassimarkiisia ostettaessa fokus suuntautuu liiaksi ostohintaan ja välittömiin kustannuksiin, joiden perusteella veivikäyttöinen markiisi saattaakin tuntua houkuttelevalta. Asia on kuitenkin kärjistäen niin, että veivikäyttöinen markiisi on järkevä valinta ainoastaan silloin, kun markiisi asennetaan kohteeseen, johon ei ole saatavilla sähköä – kuten vaikkapa kesämökille.

Moottoroidun terassimarkiisin hyödyt ovat kiistattomat

Moottoroitu terassimarkiisi toimii verkkovirralla. Moottoroitu markiisi avautuu ja sulkeutuu joko liikuteltavalla ohjaimella eli ns. kaukosäätimellä, tai kiinteästi valonkatkaisijan tapaan seinälle asennettavasta ohjaimesta. Kaukosäätimiä voi olla samaan aikaan käytössä useampiakin – vaikka omansa ulko- ja sisätiloihin. Lisäksi moottoria on mahdollista käyttää älylaitteella.

Verkkovirralla toimiva moottoroitu terassimarkiisi lisää:

  1. Käyttömukavuutta
  2. Käyttöikää
  3. Mielenrauhaa

Moottoroitu terassimarkiisi lisää käyttömukavuutta

Terassimarkiisin käsikäyttöinen veivaaminen käy työstä. Ja mitä suurempi markiisi on kyseessä, sitä raskaammaksi ja alipalkatummaksi tuo työ alkaa käydä.

Kuvittelepa seuraava tilanne: ikkunat on vedetty säppiin, vettä jo ripsottelee, tuuli alkaa ujeltaa nurkissa, myrsky on tulossa – ja markiisi on saatava kiinni. Tällöin on huomattavasti mukavampaa painaa kaukosäätimen nappia sisätiloissa ja katsella kun moottoroitu terassimarkiisi tekee työn kuin painella itse vesisateeseen veivaamaan markiisia kiinni.

Moottoroitu terassimarkiisi on paitsi helppo vetää kiinni myrskyn uhatessa myös yhtä helppo avata tarpeen vaatiessa, esimerkiksi kun markiisi halutaan avata sateensuojaksi.

Moottorointi nostaa markiisin käyttöikää

Markiisi voidaan siis pitää tuulettomassa sadekelissä auki ja näin suojata terassikalusteet ja penkinpehmusteet. Tätä kautta terassin käyttötaso lisääntyy merkittävästi. Lisäksi, markiisin avaaminen sadekelillä on hyvä tapa hyödyntää luonnon tarjoamia pesulapalveluita ja pitää markiisi puhtaana sekä lisätä tätä kautta sen käyttöikää. Ja kuten jo kävi selväksi, terassimarkiisin veivaaminen sadekelissä ei ole läheskään niin nautinnollista kuin kaukosäätimen käyttäminen sisätiloissa.

Moottoroitu markiisi ei ole pelkkä luksuslisä, vaan sillä markiisin käyttöikä pitenee oikeasti, kun esimerkiksi myrskyn uhatessa markiisi saadaan helpommin vedettyä kiinni eikä myrsky pääse sitä hajottamaan. Vielä kun moottorin yhteyteen lyödään kiinni tuulianturi, on kasassa lyömätön parivaljakko, jonka avulla markiisi hoitaa tarvittaessa itse itsensä turvaan.

Apollon moottoroiduilla terassimarkiiseilla on täysi viiden vuoden takuu. Markiiseissa käyttämämme Somfyn moottorit ovat luotettavia, kestäviä ja niillä on myös samainen viiden vuoden takuu.

Moottoroitu terassimarkiisi antaa myös turvaa

Moottoroitu terassimarkiisi ja siihen yhdistetty tuulianturi on hyvä turva ja eräänlainen vakuutus markiisille. Jos markiisi unohtuu auki esimerkiksi kesälomareissulle lähdettäessä, niin moottorin ja tuulianturin avulla se juuri sille viikolle osunut kesämyrsky ei pääse hajottamaan markiisiasi.

Tuulianturi mittaa tuulen voimakkuuksia, päättää milloin on syytä vetää markiisi sisään ja antaa sen perusteella moottorille toimintakäskyn. Tällä yhdistelmällä vältytään unohdusten aiheuttamilta markiisirikoilta.

» Lue lisää terassimarkiisien motorisoinnista