Lamelliverhot isojen pintojen ikkunoissa

Lamelliverho tekee parhaillaan uutta tuloaan! Aiemmin erityisesti toimistotiloissa paljon käytetty lamelliverho löytää nykyisin yhä useammin tiensä komistamaan myös asuinhuoneistojen ikkunoja. Lamelliverho tuo sisustukseen ylväyttä ja tilan tuntua.

Lamelliverho koostuu lamelleista

Niin hämmästyttävältä kuin se saattaakin kuulostaa, lamelliverho on saanut nimensä pystysuuntaisista kangaskaistaleista eli lamelleista, jotka synkronoidaan verhomekanismilla pyörähtelemään toistensa kanssa samaan tahtiin.

Lamelliverhoa hallitaan verhon sivulla sijaitsevilla käyttönaruilla, joista toisella vedetään lamellikankaita nippuun ikkunan sivustalle ja toisesta säädetään lamellikankaiden asentoa. Lamellin käyttömekanismivalikoimasta löytyy myös säätötanko sekä moottorointi. Sivusuunnassa lamellikankaat kääntyvät lähes 185°, joten lamelliverhon avulla voidaan estää auringon häikäisy joka kulmasta. Lamellikaistaleet voidaan määrittää niputtumaan pelkästään verhon toiseen reunaan, tai sitten niputus voidaan hoitaa esirippumaisesti siten, että lamellit jakaantuvat tasaisesti kummallekin sivustalle.

Lamelliverhojen kankaissa on valittavassa käytännössä samat materiaalit kuin rullaverhojenkin kohdalla. Löytyy screen-kangasta, läpikuultavaa, peittävää ja pimentävää vaihtoehtoa – ja tietysti useilla eri värivaihtoehdoilla ja kuvioilla.

Lamellikaihdin Vino
Lamelliverho voidaan asentaa myös vinoille pinoille.

Lamelliverho ottaa tilan haltuun

Moni saattaa muistaa silmäilleensä lamelliverhoa esimerkiksi pankkikonttorilla vieraillessaan. Pitkän aikaa lamelliverhoilla olikin, syystä tai toisesta, tylsän toimistomainen leima. Nyt onneksi tämä mielikuva on vauhdilla murenemassa.

Lamelliverho on lyömätön ratkaisu erityisesti isoihin ikkunoihin ja isoille pinnoille. Sivusuunnassa yhdellä lamelliverholla voidaan kattaa jopa seitsemän metrin leveydeltä pintaa – ja useampia verhokiskoja ja lamelleja yhdistelemällä verho saadaan kattamaan miten iso pinta tahansa halutaankaan. Korkeussuunnassakin lamelliverho venyy vakuuttaviin mittoihin: laadukkaasta kankaasta valmistettu lamelliverho voi olla jopa 7–8 metriä korkea. Siinä missä rullaverhoja jouduttaisiin tällaisen isomman ikkunapinnan kohdalla yhdistelemään, saadaan lamelliverholla luotua harmoninen ja yhtenäinen ilme.

Lisäksi lamelliverho on myös tarjolla olevista verhovaihtoehdoista yksi vaikuttavimmista eli sen avulla pystytään tuomaan kokonaan uutta potkua sisustukseen. Vähän pienempikin ikkuna näyttää huomattavasti kokoaan suuremmalta, kun sen edustalle asennetaan lamelliverho.

Ammattilaiset auttavat mielellään

Vaikka mitoitus ja asennus ovatkin suhteellisen yksinkertaista, suosittelemme käyttämään hyödyksi osaavien asiantuntijoidemme palveluita. Kankaiden näkeminen ja vertailu paikan päällä varmistaa, että värisävy on juuri oikea. Värisävyyn vaikuttaa merkittävästi seinien ja valojen väri, esimerkiksi valkoinen väri saattaa muuttua merkittävästi riippuen ympäristöstä. Lähimmän jälleenmyyjäsi löydät täältä.

Lamellikaihdin Korkea
Lamelliverho voi olla jopa 7–8 metriä korkea.

Lamelliverho verkosta hankittuna

Lamelliverhon hankkiminen verkosta on ihan yhtä helppoa kuin rullakaihtimenkin hankkiminen – jonka saloista kirjoitimme jokin aika sitten blogiimme oikein ohjeistuksenkin.

Kuten rullaverhonkin kohdalla, lamelliverhoa verkosta hankittaessa kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota mitoitukseen. Lamelliverhoa mittaillessa kannattaa olla erityisen tarkka korkeuden suhteen. Lamelli ei nimittäin saa missään nimessä roikkua lattiassa asti, sillä ensinnäkin se on aika ruman näköistä, toisekseen se kuluttaa kangasta aivan turhaan ja lisäksi verhon käyttäminenkin hankaloituu, kun lamellit eivät pääse vapaasti liikkumaan. Tämän vuoksi kattoon asennettaessa otetaan mitta lattiasta kattoon ja vähennetään saadusta mitasta 2 cm. Ikkunasyvennykseen asennettaessa vastaavasti otetaan syvennyksen korkeus ja vähennetään siitä samainen 2 cm.

Käy verkkokaupassamme testailemassa erilaisia lamelliverhovaihtoehtoja ja saat samalla käsityksen siitä, mitä lamelliverho voisi tulla maksamaan juuri teidän ikkuna-aukkonne mitoilla. Toki lopullinen koko ja valittu kangas vaikuttavat merkittävästi hintaa. Mahdollisen asennuspalvelun jälleenmyyjä hinnoittelee erikseen.