Screenkaihtimet ja pimennysverhot moottorilla – Villa·Lume

Asiakkaallamme oli haasteena olohuoneen suurten ikkunoiden liika valonläpäisy sekä häikäisy. Lisäksi makuuhuoneisiin sekä tv-huoneeseen toivottiin parempaa peittävyyttä pimennysverhon avulla. Heti alusta oli selvää että verhoja tullaan käyttämään kaukosäätimellä – jo asennuskorkeudenkin takia. Kankaana screenkaihtimissa SunShadow screen 5 % valkoinen, pimennysverhoissa Domino Blackout valkoinen. Moottorit ovat pääosin suoraan verkkovirtaan kytkettäviä Sonesse 40 kaihdinmoottoreita. 1 kpl pimennysverho valmistettiin ladattavalla moottorilla.
Tässä asiakkaan fiiliksiä moottoroiduista verhoista Villa·Lume blogista:


Toimivia ratkaisuja kotiin: Moottoroidut kaihtimet

Kaupallinen yhteistyö: Apollo Kaihdin ja Markiisi Oy

Kaihdinratkaisut eri tilojen käyttötarpeisiin

Meidän arjessa moottoroidut kaihtimet ovat osoittautuneet niin toimiviksi, ettei muita verhoja ole vielä ollenkaan asennettu. Pohdimme jo talon suunnitteluvaiheessa eri tilojen käyttötarkoituksia ja valon sekä pimennyksen tarvetta, ja valitsimme sillä perusteella screen- ja pimennyskankaat kuhunkin tilaan. Olohuoneeseen ja porraskäytävään valikoitui screenkaihtimet, ja vastaavasti tv-huoneeseen sekä makuuhuoneisiin valitsimme pimennyskaihtimet.

Tiesimme jo varhaisessa vaiheessa, että haluaisimme moottoroidut screen-kaihtimet kodin korkeisiin tiloihin ikkunoiden eteen. Arvelimme, että käsikäyttöinen mekanismi olisi korkeassa tilassa hankala ja myöskin pattereiden vaihtaminen saattaisi olla turhan vaativaa. Niinpä tarvittavat johdotukset huomioitiin sähkösuunnitelmassa ja kaihtimien asennus toteutettiin Apollo Kaihtimen toimesta talon viimeistelyvaiheessa. Tv-huoneessa pimennyskaihtimet toimivat moottorimekanismilla, kun taas yläkerran makuuhuoneissa on joko patteri- tai manuaalikäyttöiset kaihtimet.

Toimivaa on ollut se, että verhot voi jättää myös ns. puolitankoon, jolloin ne suojaavat auringon häikäisyltä mutta eivät peitä maisemaa. Mukavaa on myös se, että myöhemmin halutessamme voidaan manuaalimekanismilla toimivat pimennyskaihtimet vaihtaa patterikäyttöisiin varsin pienellä kustannuksella. Lisäksi saatavilla on automatiikkaa, kuten ajastin ja aurinkotunnistin. Kaihtimia voi ohjata kaukosäätimellä tai vaikkapa puhelimella ja moottorit ovat nykyisin todella hiljaisia.

Miksi moottoroidut kaihtimet?

  • Toimii näkösuojana ulkoa sisäänpäin, mutta kankaasta riippuen voi olla hyvinkin läpinäkyvä sisältä ulospäin.
  • Pimennyskaihtimet pimentävät tilan ja screenkaihtimet päästävät luonnonvalon lävitseen.
  • Suojaa tilaa liialta auringon häikäisyltä ja lämmöltä. Suojaa kalusteita haalistumiselta kirkkaan auringon valon vaikutuksesta.
  • Akustoiva kangas pehmentää suuria lasipintoja ja ehkäisee kaikumista.
  • Lisää asumismukavuutta ja säästää kesällä jäähdytyskuluissa.
  • Sopii monenlaisiin tiloihin ja isoihinkin ikkunapintoihin.
  • Pattereilla toimivat moottorit eivät tarvitse johdotuksia, eli sopivat siis myös remonttikohteisiin.
  • Makuuhuoneessa pimentävät kaihtimet parantavat nukkumismukavuutta, koska kesällä aurinko ei valaise ja lämmitä niin paljon.
  • TV-huoneessa pimentävät kaihtimet parantavat tv:n katselukokemusta varsinkin jos käyttää videotykkiä. Pimentävää kangasta voi käyttää jopa tykin screeninä.
  • Pimennysverhot voi halutessaan myös koteloida, jolloin valoa ei pääse karkailemaan väleistä lainkaan.