Parvekekaihtimet / Screen rullaverhot lasitetulle parvekkeelle

Kuten kaikki lasitetun parvekkeen omistajat tietävät; auringon paahtaessa lasitettu parveke muuttuu suorastaan saunaksi. Parvekkeella on mahdotonta oleskella kun lämpötila huitelee pahimmillaan +50 asteessa. Ratkaisu löytyy screenkaihtimista.

Toukokuun alussa asiaan havahtui myös Iisalmelainen asiakkaamme. Myymälässä käydessään toive oli hyvin selkeä; saada parvekkeelle suojaa auringolta ja lämmöltä.
Vertailimme asiakkaan kanssa erilaisia screen kankaita ja niiden tehokkuutta. Screen kangas on erinomainen lämmön torjuntaan parvekkeella, mutta eri tiheyksillä ja väreilläkin on väliä. Valkea ja tiheä screenkangas on kaikista tehokkain kuumuuden estäjä, joten kankaaksi valikoitui SunShadow 5% screen valkoinen. Tiheä valkea kangas on myös hyvä näkösuojaksi. Screenkankaastahan näkee aina läpi valoisammalle puolelle. Parvekkeilla kun ei usein ole kovasti valaistusta, niin screenkangas toimii erinomaisesti myös näkösuojana.
(olemme vertailleet erilaisia kankaita tarkemminkin, näet tulokset tästä –>)


SunShadow valkea 3N001

Parvekkeet ovat usein hankalia mitoittaa, koska lasitus ja lasien avausmekanismi aiheuttavat päänvaivaa rullaverhojen mitoitukseen.
Rullaverhoja ei tarvitse mitoittaa lainkaan itse parvekelasien leveyksiin, vaan mitoitus tehdään koko parvekkeelle sopivaksi. Yleensä avautuvan lasinipun kohdalle joudutaan valmistamaan erillinen kiskolla liukuva parvekeverho, jonka voi siirtää sivuun laseja avattaessa. Nyt kuitenkin ylimmän kerroksen puinen katto ja yläosan hyvä asennustila antoivat mahdollisuuden valmistaa parvekekaihtimet ilman sivusiirtoa.
(Voit lukea lisää parvekekaihdinten mitoituksesta tästä –>)

Asiakas toivoi “avaimet käteen” palvelua, joten kävimme mittaamassa ja asentamassa verhot juuri kohteeseen sopivaksi.
! Meiltähän jälleenmyyjiä löytyy ympäri Suomen, ja nämä alansa ammattilaiset tarjoavat tuotteidemme mitoitus- ja asennuspalvelua kun sitä tarvitset. Mittaus- ja asennuspalvelun valitessa vastuu tuotteiden sopivuudesta kohteeseen siirtyy ammattilaiselle, ja vältät mittausvirheet. Suosittelemme asennuspalvelua varsinkin parveke- ja markiisituotteissa.

Asiakkaan parveke on suhteellisen pieni, ylimmässä kerroksessa ja suunta etelään/länteen päin. Aurinko paistaa siis lähes koko kuumimman ajan parvekkeelle. Parvekkeella on kaksi sivua, mutta lyhemmän sivun auringonvalo ei ole häiritsevää eikä suoraa, joten parvekekaihtimet valmistettiin vain pitkälle sivulle. Mitoitus suunniteltiin niin että kahden isomman verhon väliin jää mahdollisimman pieni rako kankaiden väliin (yhteenkytkentä), ja avautuvan lasin kohdalle sijoitettiin oma verho, jotta reunimmaista lasia on helppo käyttää ja lasi voi olla raollaan verhon ollessa alhaallakin.
Korkeutta parvekeverhoihin tarvittiin vain kaiteeseen asti, koska alaosan lasi oli tummennetu eikä tarvinnut parvekekaihtimia.
Käyttö valittiin vakio ketjukäyttö, ja ketjujen kätisyyden katsottiin niin ettei ketjuja tule vierekkäin (näin ketjut eivät pääse sotkeentumaan keskenään).

 

Kokonaisuutena parvekkeen screenverhoista tuli onnistuneet, ja asiakas oli erittäin tyytyväinen.
Tässä lainauksia asiakkaan kommenteista:

“Suomen kesä on niin lyhyt ja arvaamaton, joten oli hyvä että havahduin asiaan ajoissa. Kaikki sujui alusta loppuun helposti, ja sovitussa aikataulussa. Toimituksessa kesti kaksi viikkoa kuten luvattu. On todella hyvä että verhot ovat useammassa osassa joten näitä voi säädellä miten haluaa. Päivällä käytän verhoja usein miten sattuu, ja illalla saunan jälkeen lasken verhot alas jotta saan myös yksityisyyttä. Osittain läpinäkyvä screenkangas on parvekkeelle oikea valinta, koska parvekkeella ei tule tunkkaisuuden tuntua. Kiva kun pystyy nyt pitämään kukkia parvekkeella ja ne voivat hyvin. 
Mietitytti verhojen hinta, mutta päätös piti tehdä tarve edellä. Pidempiaikainen investointi kuulostaa hyvältä. 
Parveke sai verhojen myötä oikean käyttöarvon. Naapuri on innostunut myös parvekekaihtimista tämän hankinnan myötä. 🙂

Kuvaukselta pois lähtiessä joutsenaura (niin, vielä kesäkuussa!) lensi sopivasti parvekkeen ohi. Todellinen Avainlippu-kuva: suomalainen kesämaisema, joutsenia, sekä suomalaiset tuotteet. Kaikki kohdillaan!

Tuote: SunShadow Screen 5% rullaverho
Kuvagalleria: