Rullaverhon asennuslista ja liukukisko

Rullaverho voidaan kiinnittää asennuslistaan, jolloin kiinnityskohta voidaan määrittää mistä kohtaa listaa tahansa. 
Lista on kätevä vaihtoehto kohteisiin, joissa kannakkeiden normaalille sijainnille, eli sivuille ei pystytä kiinnittämään.

Saatavilla 32-, 40- ja 45 mekanismeille; verhon maksimileveys 300 cm. Maksimikorkeus riippuu kankaasta, 250 – 400 cm.
Lista valkea; voidaan maalata mihin tahansa RAL väriin. Kannakkeet & kannakesuojat valkeat.

Asennuslistalle saatavilla seinä- ja kattokannakkeita, mutta voidaan asentaa myös suoraan takalistasta kiinnityspintaan.

Asennuslista + liukukisko = sivusiirtokaihdin

Asennuslistan avulla verho voidaan liukujen avulla asentaa liukumaan u-kiskolle.

Sivuun siirrettäviä rullaverhoja tarvitaan monesti parvekkeella avautuvien lasien eteen, kun mekanismille ei muutoin ole tarpeeksi tilaa lasien avausmekanismin vuoksi.

Siirrettävän rullaverhon avulla voidaan myös säästää: jos koko parvekkeen lasitusta ei haluta peittää verhoilla, voidaan valmistaa yksi liikuteltava rullaverho, joka on siirreltävissä auringon paisteen mukaan.
Sivusiirtoverhonakin tunnettu liikuteltava rullaverho voidaan valmistaa 32-, 40- ja 45 mekanismille. Kovin suurena sivuun siirrettävää rullaverhoa ei kannata kuitenkaan valmistaa, koska  verhosta tulee liian painava –> takalistalle tulee liikaa rasitusta –> eikä verho liu’u kiskossa hyvin. Hyvin toimiva siirtokaihdin on mitoiltaan alle 200 x 200 cm.

Liu’ut kiinnitetään asennuslistaan valmiiksi, ja niiden määrä riippuu leveydestä; tehtaalla määritetään riittävä määrä liukuja jokaisen tilauksen mukaan.

Kiskon vakiotoimitukseen sisältyy kattokannakkeet; kiinnitys leveyden mukaan, suositellusti noin 50 cm välein. Saatavilla myös eri pituisilla seinäkannakkeilla; 6-25cm.

Asennuslistan ja liukukiskon vakioväri on valkea. Tilauksesta voidaan maalauttaa mihin tahansa RAL väriin. Muoviosat valkeat.

Kisko kannattaa mitoittaa vähintään 2 kertaa verhon levyiseksi, mielellään noin 10 cm yli.

Asennusvinkki: Jos liukukisko tulee ahtaaseen tilaan, esim. koko parvekkeen leveydelle, tulee verho liu’uttaa kiskoon ennen kiskon kiinnitystä.

Mitoitusvinkki: Jos normaalisti asennettavan rullaverhon asennuspaikka on ahdas sivusuunnassa ja rullaverho tulee asennettavaksi kattoon (–> esim. motorisoidun rullaverhon asennus ikkunan väliin.), voidaan verhossa käyttää asennuslistan kannakkeita. Näin kannakkeita saadaan kapeammiksi. Rullan paksuus riippuu toki kankaasta ja verhon korkeudesta.