PVC-ikkuna

PVC-ikkuna

Sääsuoja on suoja terasseille ja katoksiin suojaamaan tuulelta, sateelta ja lumelta. Valmistetaan pakkasenkestävästä materiaalista, valittavissa PVC-ikkunakalvo tai screenkankaalla. Sääsuoja valmistetaan mittojen mukaan Suomessa.

Mittaa aukon leveys ja korkeus sekä valitse mieleinen kiinnitystapa. Tutustus mittaus – ja asennusohjeisiin. Asentaminen on helppoa ja kääntökiinnikkeillä voit irrottaa sääsuojan halutessasi myös pois helposti. Sääsuojat ovat huolto vapaita; pesu vedellä ja saippualla riittää.

50,00 

  • Yhteensä: 0,00 

Haluatko tuotteen asennettuna?

Tuotetiedot

Materiaalit: pakkasenkestävää, UV-stabiloitua materiaalia

  • PVC-ikkunakalvo: kirkas läpinäkyvä
  • SCREEN-kangas: automaattisesti valitsemasi reunanauhan sävyn mukaan:
    • valkean reunuksen; screenkangas on valkea Soltis 862044
    • musta reunuksen screenkangas on antrasiitin harmaa Soltis 862047

 

Reunanauha: 50 mm PVC; väri valkea tai musta

Mittausohjeet

Mittaamiseen tarvitset:

  • mittanauhan (metallinen)
  • paperi ja kynän mittojen ylös kirjaamiseen

Tarvittavat mitat:

  • Aukon leveys
  • Aukon vasemman sivun korkeus; ulkoapäin mitattuna
  • Aukon oikean sivun korkeus; ulkoapäin mitattuna
  • Oven leveys (vetoketjujen välinen etäisyys)
  • Oven sijainti; etäisyys aukon vasemmasta reunasta oven vasempaan reunaan (ulkoapäin mitattuna) 
 

Aukon mittoihin lisätään automaattisesti kiinnitysreunanauha (5 cm). Mikäli on tarvetta lisätä tukipilari, suosittelemme käyttämään 48 x 48 mm puulankkua, johon sääsuojan kiinnitys on helppoa. Valitse sääsuojan sivuille sopiva kiinnitystapa.

Kiinnitysohjeet

Sääsuojat on helppo asentaa kaikkiin puupintoihin. Mikäli on tarvetta lisätä tukipilari, suosittelemme käyttämään 48 x 48 mm puulankkua, johon sääsuojan kiinnitys on helppoa. Valitse sääsuojan sivuille sopiva kiinnitystapa.

Kääntökiinnikkeet & ovaalipurjerengas

Kääntökiinnikkeellä on helppo tarvittaessa irrottaa sääsuoja.  ääntökiinnitys aukon reunaan + 5 cm reunanauhaan. Kääntökiinnike asennetaan kahdella puuruuvilla, jotka kuuluvat toimitukseen. Kääntökiinnikkeen ja reunanauhan värit: valkea ja musta

Koukkukiinnikkeet

Jos sääsuojaa ei voi asentaa aukon reunassa olevaan palkkiin. Koukkukiinnikkeellä voi sääsuojan asentaa, kun kiinnityspinta on kohtisuoraan 90 asteessa sääsuojaan nähden. Huomioithan, että tämä kiinnitys voi olla vain yhdellä sivulla – vastakkaiselle sivulle valitse kääntökiinnike tai kiinnitys ruuveilla.

Kiinnitys ruuveilla

Sääsuojan voi kiinnittää suoraan ruuveilla. Tämä kiinnitys vaatii aukon leveyteen + 5cm reunanauhan, josta voit kiinnittää sääsuojan kiinteästi. Jos sääsuojaa ei ole tarvetta irroittaa kokonaan kesällä / rullata ylös tämä pysyvä kiinnitys ruuveilla on silloin hyvä vaihtoehto

Painotasku painolla alareunaan

Sääsuojan alareunaan rajoittuessa lattiaan tai kun kiinnitys ei ole mahdollista. Tehdään alareunaan painotasku painolla. Se pitää alareunan suorassa. Alareunan painotaskun sisältyy aukon korkeusmittaan. Painotaskun korkeus kokonaiskorkeus 10 cm (pussin aukonkorkeus 8 cm)

Asennusohje ja tarvikkeet

Asennusta varten tarvitset seuraavat työkalut ja tarvikkeet

  • Ruuvinväännin
  • lyijykynä
  • mahdolliset tikkaat
  • nitoja (aputyökalu; ei välttämätön)

Asennuksen helpottamiseksi voi sääsuojan ensin kiinnittää väliaikaisesti nitojalla, jolloin elementti suoristuu ja pysyy asennuksen aikana paikoillaan helpommin.

Toimitussisältö valitun kiinnityksen mukaisesti.

Kääntökiinnikkeet:

  • puuruuvit 2 kpl per kääntökiinnike
 

Jos sääsuojan sekä sivu- että yläreunat kiinnitetään kääntökiinnikkeillä, suositeltava asennus seuraavassa järjestyksessä

  1. vasen reuna
  2. yläreuna
  3. oikea reuna
    tämä on suositus; voit halutessasi asentaa myös muussa järjestyksessä
  4. alareuna suositellaan kiinnitettäväksi aina viimeisenä parhaan tuloksen / kireyden saavuttamiseksi. Muista pingottaa sääsuoja hyvin!
 

Ensimmäisen sivureunan kiinnitys

  1. Pujota yläkulman kääntökiinnike purjerenkaaseen ja aseta kiinnike siten, että terassin aukon sisäkulma kohdistuu sääsuojan sisäkulmaan.
  2. Merkitse kääntökiinnikkeen sijainti lyijyjkynällä. Irroita elementin kulma kääntökiinnikkeestä ja kiinnitä kääntökiinnike merkittyyn paikkaan ruuveilla.
  3. Kiinnitä kääntökiinnikkeet yksi kerrallaan aukon reunaan ylhäältä alaspäin.
  4. Varmista riittävä kireys kiinnityksen yhteydessä.


Yläreunan kiinnitys

Ensimmäisen sivureunan kiinnityksen jälkeen, kiinnitä yläreunan kääntökiinnikkeet. Jos ensimmäisenä kiinnitit vasemman reunan – aloita kiinnitys yläreunan vasemmasta reunasta.

Varmista, että sääsuoja-elementti kulkee aukon reunuksen yläreunaa pitkin ja riittävällä kireydellä. Kireyden varmistamiseksi siirrä kääntökiinnikettä noin 2 mm oikealla lyijykynällä merkitystä paikasta; näin varmistat riittävä kireyden.


Oikea sivureuna

Kiinnitä oikean reunan kääntökiinnikkeet ylhäältä alaspäin. Varmista että sääsuojan riittävä kireys. Kun kiinnität toista sivureunaa; siirrä merkitystä kohdasta kääntökiinnikettä noin 2 mm alaspäin sekä 5-10 mm oikealle kireyden varmistamiseksi.


Alareuna

Jos alareunassa on kääntökiinnikkeet, kiinnitä se samalla tavalla kuin sivu- ja yläreuna. Kireyden varmistamiseksi siirrä merkitystä paikasta noin 5-10 mm alaspäin.

Mikäli alareunassa on painotasku, aseta toimituksessa tullut painotanko alataskuun.


Tarkista

Kun sääsuoja on asennettu, tarkista että kireys on riittävä. Jos joku reuna ei ole tarpeeksi kireä, voit aina siirtää kiinnikkeen paikkaa. Mitä paremmin kiristät sääsuojan asennuksen aikana, sitä nopeammin se suoristuu.

Tarjouspyyntö tuotteesta asennettuna

Haluatko, että asennamme Apollo-tuotteet puolestasi? Pyydä tarjous tuotteista asennettuna! Välitämme tarjouspyynnön lähimmälle edustajallemme. Tiesithän, että alan ammattilaisista koostuva asentajaverkostomme palvelee lähes koko Suomen alueella.

Lisätiedot-kenttään voit tarkentaa, mitä tuotteita tarjouspyyntösi koskee. Kertoisitko myös mitat, mikäli ne ovat sinulla tiedossa.