Markiisi suojaa säältä kuin säältä

IMG_1310

Markiisilla tarkoitetaan ulkopuolisista suojaa, kun taas kaihtimella sisäpuolista suojaa. Markiisia käytetään yleensä auringolta suojaamiseen, energiansäästöön tai sateensuojaksi.

Miksi ulkopuolelle? / Energiansäästö
Sijoittamalla aurinkosuojan ikkunan ulkopuolelle säästät huomattavasti esimerkiksi jäähdytyskustannuksissa. Seuraavassa esimerkkilaskelma (suuntaa antava) jäähdytysenergian säästöstä aurinkoisella kesäsäällä Suomen leveysasteilla

  • sälekaihdin n. 10 %
  • ikkunamarkiisi 70%

Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi ilmalämpöpumpun käyttötarve kesällä vähenee huomattavasti ja ikkunamarkiisia ei tarvitse pitää alhaalla kuin silloin kuin auringon valo kohdistuu kyseiseen ikkunaan.

Eri mekanismit
Nykyaikana valittavissa on monenlaisia mahdollisuuksia kuinka markiisiasi käytät. Voit valita käsikäyttöisen, jossa veivaat markiisin ylös ja alas. Tai voit valita kätevämmän kaukosäätimellisen, silloin markiisi säätyy mieleiseksi ilman rehkimistä.

Valittavissa on myös automatisoidut mekanismit, jolloin markiisi säätyy sään mukaan. Esimerkiksi kovalla tuulella markiisi kelautuu sisään ja aurinkoisella säällä markiisi kelautuu ulos automaattisesti.

Käyttöikä
Apollon markiisi on suunniteltu kestämään pohjoiset olosuhteet, markiisin runkojemme käyttöikä on keskimäärin yli 20 vuotta. Markiisikankaan voi halutessaan uusia halutessaan, markiisikankaille annamme viiden vuoden värin kestävyys takuun.

Mallien hinnat vaihtelevat koon, mallin ja varustelutason mukaan.
Tutustu markiisivalikoimaamme TÄSTÄ.