Tehokasta lämmöntorjuntaa

Kesä 2018 on ollut ennätyksellisen lämmin, ja tämän arvellaan olevan tulevaisuudessa normaalia kesäsäätä ilmaston lämpenemisen johdosta. Kuumuus aiheuttaa tukalia haasteita, joihin ei olla osattu varautua. Suomessa kun arvellaan että aina on kylmää, joten keskitytään lämmityspuoleen. 

Pitkät hellejaksot vaikeuttavat monien oloa niin kotona, työssä, kuin erilaisissa julkisissa tiloissa. Esimerkiksi sairaalat ja hoivatalot ovat olleet pulassa kuumuuden kanssa –  asukkaat kärsivät, työteho laskee, ja infektioriski suurenee. Tuulettimet on jo aikaa myöten myyty kaikkialta loppuun, eikä tuuletin itse asiassa auta sisätilojen viilentämisessä lainkaan, koska se vain liikuttaa samaa lämmintä ilmaa.

Ilmalämpöpumput ja erilaiset jäähdytyslaitteet auttavat kuumuuteen, mutta niiden käyttäminen jäähdyttämiseen on usein kalliimpaa kuin talvella lämmitykseen käytetty energia. Kesäisin ilmojen lämpeneminen aiheuttaa ristiriitaisen tilanteen, jolloin sisätilojen annetaan auringonvalon vaikutuksesta lämmetä, mutta jäähdytyslaitteet kuluttavat huikeat määrät sähköä tilojen viilentämiseen.
Ongelma voidaan ratkaista Apollon ulkopuolisilla aurinkosuojilla, jolloin koneellisen jäähdytyksen tarve voidaan poistaa jopa kokonaan – energiatehokkaasti ja tyylistä tinkimättä.

Screen kaihdin Apollo Zipline 2

Lasien ulkopuolelle asennettuna erilaiset kaihtimet ja screenit pysäyttävät lämpösäteilyn jo ennen kuin aurinkoenergia pääsee ikkunapintaan, ja näin lömpö torjutaan ajoissa.

soltis_aurinkoenergia

Oikein toteutetulla aurinkosuojauksella saamme pidettyä jopa 85 prosenttia tarpeettomasta auringon lämmöstä ulkona. Samalla voimme säästää sisävalaistuksen sähköenergian tarpeesta, jos hyödynnämme auringon tarjoaman valoenergian.
Apollolta löytyy kiinteistön aurinkosuojaukseen erilaisia ratkaisuja, joista suosituin ja tehokkain on nykyaikainen Screen kaihdin. Screen kaihdin on tyylikäs julkisivun aurinkosuoja, joka torjuu lämpösäteilyä estämättä näkymää ulos.
Parhaimmat tulokset saavutetaan automaattisilla aurinkosuojilla, jolloin tuuli- ja aurinkoanturit ohjaavat aurinkosuojausta itse, valiten kiinteistölle tehokkaimman ja turvallisimman suojan auringon lämpösäteilyä vastaan.
Terassien kuumuuden on varmasti huomannut myös moni tänä kesänä. Virvoittava juoma lämpenee hetkessä kun jääpalat vain kihisevät. Ateriointia paahtavan auringon alla ei uskalla edes ajatella, osittain hygieniasyistä.
Erilaisilla terassimarkiiseilla voimme luoda katetun keitaan, jonka alle on mukavan viileä asettua nauttimaan terdetuokiosta.
Lue lisää edellisestä blogikirjoituksestamme >>

Apollo wingline markiisi ravintolan terassille

Apollo wingline markiisi ravintolan terassille

Apollo_himos


Sisäpuoliset kaihtimet ja verhot
auttavat toki osansa, mutta kun lämpö on jo sisällä, ei mikään taikakaihdin sitä enää sieltä pois aja. Sisäpuoliset verhot pysäyttävät valon, ja tätä kautta suojaavat sisätilojen pintoja lämmön imeytymiseltä. Jos sisäpuolisia verhoja käytetään lämmön torjuntaan, kankaan ulos näkyvän puolen olisi hyvä olla vaalea jottei se ime itseensä lämpöä ja tätä kautta lämmitä sisätiloja entisestään.
Talvisin taas hyvät rullaverhot toimivat kuten lisäeriste – ehkäisten ikkunan kautta tapahtuvaa lämpöhukkaa vastaan.