Blogit

Tervetuloa blogiimme – täällä voit lukea monipuolisia ja mielenkiintoisia artikkeleita aurinkosuojauksesta!

Artikkeleistamme löydät kattavasti tietoa tuotteistamme, kuulet uusista ja innovatiivisista ratkaisuista sekä opit lisää laadukkaista prosesseistamme.

Saat myös hyödyllisiä vinkkejä kodin aurinkosuojaukseen.

Kaihtimet uuteen kotiin – asiakaskokemus @Villalume

Asiakaskokemus motorisoitujen screenkaihtimien hankkimisesta uuteen kotiin.

Kuvakaihtimilla yksilöllistä ilmettä kotiin ja konttoriin

Kaihdin omalla kuvalla! Säväytä tai mainosta – Apollo kaihtimeen voidaan printata mikä tahansa kuva. Kuvakaihdin on mainio esim. tilanjakajana, näyteikkunalla, tai muuten vain vangitsemassa katseita omalla ikkunalla. Näin kaihtimesta saadaan kaikki hyöty irti.

Mittatilaustyötä Savosta

Valmistamme kaikki tuotteet millilleen tilauksen mittojen mukaan. Jokainen valmistamamme tuote on räätälöity yksilöllinen aurinkosuoja asiakkaalle.

Akustiikkaverhot

Verhot ja kaihtimet eivät ainoastaan varjosta ja suojaa auringolta – kankainen pinta sisätilassa absorboi ääntä ja parantaa eittämättä tilan akustiikkaa. Erilaisilla kankailla on ominaisuuksien mukaan omanlaisensa  akustiikka. Tässä artikkelissa olemme tutkineet tarkemmin verhojen akustiikkaa. 

Sääsuojat VS terassilasitus

Säädeltävät sääsuojat vai terassilasitus? Siinäpä vasta pulma. Molemmilla on toki etunsa. Tässä artikkelissa olemme pohtineet näiden vaihtoehtojen ominaisuuksia. Molempi parempi, kuin esimerkiksi usein nähty nidottu riekaleinen pressu kuistin edessä.

Etätyöpiste viihtyisäksi – 10 vinkkiä

Moni meistä tekee näinä aikoina paljon töitä etäpisteistä käsin. Työpiste voi sijaita vaikka kotona tai mökillä. Työssä viihtyminen on tärkeää myös etätyöpisteellä, joten kokosimme muutamia vinkkejä miten työpisteestä saa tuunattua hieman mukavamman ja työnteko maistuu etänäkin.

Lamelliverho sopii myös kotiin

Lamelliverhot tuovat monelle mieleen pankin ikkunassa roikkuvat kangassuikaleet, värinä harmaa tai vähintään harmaantunut. Tälle vuosituhannelle siirryttäessä lamelliverhoja on alettu käyttää kuitenkin kotonakin, ja lamelliverho on kokenut melkoisen face-liftin. Nykyisin lamelleja voidaan stailata erilaisilla kuoseilla, kiskoilla, systeemeillä… Tyylikkäästi joka tilaan.

Rullaverhot tuovat yhden eristekerroksen lisää

Jopa 30 % lämmöstä karkaa ikkunoiden kautta ulos. Rullaverhoilla voidaan luoda yksi eristekerros lisää sisäpuolelle, ja vähennetään näin lämpöhukkaa. Samalla säästetään energiaa.

Vertikaalimarkiisi = säädeltävä sääsuoja terassille

Terassin käyttöä ei tarvitse rajoittaa pelkästään kesäkauteen. Säädeltävällä sääsuojalla saat terassistasi kaiken irti myös talvisaikaan, ilman ärsyttävää lumenluontia ja lehtien lakaisua. Sääsuoja on sade- ja lumisuojan ohella kaikkea muutakin. Lue tuotteen kaikki hyödyt tästä kirjoituksesta!

Häikäisy- ja näkösuojaa kouluihin

Kouluihin ja niiden erilaisiin tiloihin tarvitaan häikäisy- ja näkösuojaa. Kouluissa tulee ottaa huomioon myös kaihdinten palosuojaus ja lapsiturvallisuus. Valmistamme laadukkaat aurinkosuojat määräysten mukaan, osaksi tyylikästä oppimisympäristöä.

Liukuovien kaihtimet

Täydellinen opas liukuovien kaihdinten valintaan. Tarjoamme useita eri vaihtoehtoja liukuovien aurinkosuojaksi. Lue lisää ja insiroidu!

Käytännön esimerkkejä aurinkosuojauksen hyödyistä

Miten aurinkosuojauksella voidaan oikeasti säästää energiaa, ja viilentää sisätilaa? Tässä blogissa syvennymme tilojen ylikuumenemiseen esimerkkien kautta. Olemme laskeneet valmiiksi energiankulutuksen esimerkkikohteissa, erilaisilla aurinkosuojilla.

Apollo markiisin kevät- ja syyshuolto

Huoltamalla markiisit keväisin ja syksyisin pidennät tuotteitten käyttöikää ja helpotat kevään sesongin alkamista.
Tässä artikkelissa kerromme muutaman tärkeän toimenpiteen huoltojen yhteyteen.

Miksi nukumme – 12 ohjetta kohti parempaa unta

Olemme koonnut neurotieteen ja psykologian professorin Matthew Walkerin kirjasta Miksi nukumme – unen voima 12 ohjetta hyvään uneen, jotta voit parantaa untasi.

Ohjeistus kaihtimien rakennustyömaa-asennuksiin

Markiisin tai muun aurinkosuojalaitteen asennus työmaan kiinteistön julkisivuun lasketaan rakennustyötehtäväksi, ja näin ollen työmaalla on toimittava virallisten rakennustyömaaehtojen mukaisesti.

Kaihdin sisustuselementtinä

Apollo kaihtimilla sisustat ikkunan osaksi muuta sisustusta. Ikkunasi on näyttävin osa kotiasi. Monta kertaa päivässä vilkaiset ikkunasta, ihailet maisemaa?

Aina ei tarvitse sisustaa perinteisillä tyynyillä ja tapeteilla, sisusta myös ikkunasi!

Mistä laadukkaan markiisin hinta koostuu?

Markiisi on tuote, jossa kokonaisuus on osiensa summa. Kangasmateriaalien ja runko-osien yhteensopivuus ja kestävyys ovat ensiarvoisen tärkeitä. Käytämme valmistuksessa tarkkaan valittuja ja testattuja osia ja materiaaleja.

Älykäs koti perustuu skenaarioihin

Smart home -järjestelmien ytimessä on yleensä ajatus erilaisista skenaarioista. Sana skenaario saattaa aiheuttaa joissain negatiivisia mielleyhtymiä (worst-case scenario jne.), mutta tässä tapauksessa skenaario on paljon moniulotteisempi käsite ja nimenomaan positiivinen termi.

Miten aurinkosuojauksella vaikutetaan työn tuottavuuteen ja viihtyvyyteen?

Jokainen meistä tietää, että työnteko sujuu yleensä viihtyisässä ympäristössä epämiellyttävää ympäristöä sutjakkaammin. Otolliseen ympäristöön vaikuttavat muun muassa lämpöviihtyvyys, visuaalinen viihtyvyys, akustinen viihtyvyys, sisäilman laatu ja päivänvalo.

Kaihtimet näkösuojana

Toisin kuin yleisesti ajatellaan, kaihtimet ovat monikäyttöinen hyötytuote. Kaihtimet eivät pelkästään suojaa auringolta, vaan myös katseilta. Kankaan ei välttämättä tarvitse olla täysin peittävä, jotta tarvittava yksityisyys saavutetaan.

Liiketilamarkiisi on tärkeä osa yrityksesi ilmettä

Edustavan näköinen markiisi on usein ensimmäinen asia, johon kivijalkaliikkeesi tai liiketilojesi ohi kulkevat ihmiset kiinnittävät huomionsa. Tahdoit tai et, se välittää viestiä yrityksestäsi. Kummalta tahtoisit sen kuulostavan?

Kaihtimet ja markiisit ovat osa älykästä kotia

Älykkäät kodit ja erilaiset smart home -ratkaisut ovat olleet jo jonkin aikaa kuuma puheenaihe. Älykäs koti tarkoittaa parhaimmillaan reilua parannusta niin asumismukavuuteen, energiansäästöön kuin vaikkapa turvallisuuteenkin.

Markiisin ulkonäköasiat eli miltä markiisin tulisi näyttää

Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen sanasta ”markiisi”? Yllättävän moni tuntuu yhä mieltävän markiisin sellaiseksi räikeän väriseksi raidalliseksi huomionkiinnittäjäksi, joita voi odottaa näkevänsä liiketilojen edustalla.

Lamelliverho sauvakäytöllä

Lamelliverhoon on saatavilla täysin lapsiturvallinen käyttösysteemi: sauvakäyttö. Sauva on siistin näköinen, eikä käyttönaruja tarvitse kiinnitellä ja arpoa mistä narusta tapahtui mitäkin.

Markiisi on ekoteko

Nyt kun monet meistä ovat kiinnostuneempia kasvavista energiakustannuksista ja ympäristöön jättämästämme hiilijalanjäljestä, markiisit ja muut aurinkosuojat ovat ajankohtaisempia kuin koskaan.

Parasta UV-suojaa markiisin alla

Monet meistä jättävät huomiotta sen, että jopa varjossa olemme alttiina ihollemme haitallisille UV-säteille. Siksi onkin tärkeää vertailla markiisin teknisten ominaisuuksien ohella myös kaankaan suorituskykyä.

Aurinkosuojaus vaatii sähköistystä – huomioi se sähkösuunnittelussa

Nykyään verhot ja kaihtimet voidaan toteuttaa sähkökäyttöisesti. Tulevaisuudessa aurinkosuojaus tulee siirtymään vieläkin voimakkaammin sähkön ja automatiikan maailmaan – siksi siihen kannattaa kiinnittää huomiota jo nykypäivän rakennustyömailla.

Ravintolamarkiiseilla katettua terassia ravintolaan

Ravintolan kutsuvuus ja terassin mukavuus kohenee huomattavasti säädettävillä aurinkosuojilla. Markiisit ja muut aurinkosuojat kattavat tilan tarvittaessa, esim. kovalta auringonpaahteelta tai yllättävältä sateelta.

Markiisikankaan kuitu – laadun erot

Markiisikankaillakin on eroja. Laadukkaan markiisin kaikki osat ovat viimeisen päälle kestäviä ja ekologisia: lue tästä artikkelistamme miksi Apollo markiisikangas on parempi kuin esim. kauppojen halpamarkiisit, ja vältä sudenkuopat myös kankaan osalta. Muista, että kangas on markiisin näkyvin osa – et varmaan tahdo vaihtaa kangasta jo vuoden päästä hankinnasta?

Näin ostat uuden markiisikankaan verkosta

Kankaanvaihto markiisiin onnistuu usein itseltäkin, jos vain yhtään on kätevä käsistään. Apollo markiisikankaan voit ostaa myös netistä sentilleen oikean kokoisena. Tässä artikkelissa neuvomme miten hankit uuden markiisikankaan Apollo verkkokaupasta.