Ylä-Savon SOTE:n työterveyskeskus sai viilentävät Screen kaihtimet

rajattu

Kohde-esittelyssä Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän työterveyshuolto

Tuote: Apollo Zipline Screen.
Kangas: Serge 600 screen
Käyttö: Tahoma sähköinen ohjausjärjestelmä

Ylä-Savossa sijaitsevaan työterveyshuollon toimipisteeseen asennettiin kesällä 2016 julkisivun ulkopuolelle viilentävät ja häikäisyä estävät screen kaihtimet.
Tuotteena toimi Apollo Zipline, joka integroituu rakennukseen täydellisesti.

Nykyaikaista aurinkosuojausta, suunnittelusta toteutukseen

Työterveyshuoltoon toivottiin viilennystä ja häikäisysuojaa, helppokäyttöisenä sähköisenä ja tyylikkäänä toteutuksena. Yhdessä päädyttiin Apollo Zipline Screen tuotteeseen, joka julkisivuun täydellisesti integroituna jatkaa rakennuksen pelkistettyä linjaa.
Kohde on suunniteltu Apollo markiisinsuunnitteluohjelmalla, ja toteutuksen suoritti yhdessä Apollo ja Iisalmen yhteistyökumppanimme Lukkoset Oy.

työterveys zipline_ suunnittelu

Screen markiisit parantaneet työmukavuutta

”Työhuone on ennen markiiseja ollut varsinkin hellepäivinä tosi lämmin. Ero entiseen on selkeä. Huone on viileämpi ja silti ikkunasta näkee vielä ulos.”
Kertoo Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän työterveyshuollon työterveyshoitaja Riitta Ålander.

Screenin läpinäkyvyys ei ole kuitenkaan vaikuttanut työn luonteen mukaiseen tietosuojaan, koska ulkoa ei näe niinkään sisälle.
Myös tuulettaminen on ulkopuolisten screenien ansiosta helppoa ja miellyttävää, sillä ikkunan voi avata kun kaihdin on alhaallakin.
”Screen kankaan ansiosta ilma kiertää mutta ötökät eivät pääse sisätiloihin.”

IMG_9230

Markiisien helppokäyttöisyys sai käyttäjiltään paljon kiitosta. Tahoma kotiohjausjärjestelmää kun voidaan ohjelmoida toimimaan automaattisesti, tai tilanteen mukaan työpisteen läheisyyteen asennetusta kytkimestä.
Screen kaihtimia ohjataan sähköisesti niin, että jokaiseen työpisteeseen voidaan määritellä juuri sopiva varjostus. Kaihtimet ovat ohjattavissa tietokoneelta tai miltä tahansa älylaitteelta. Aurinkosuojat voidaan myös ohjelmoida tiettyjen skenaarioiden mukaisesti vaikkapa arkisin laskeutumaan vastaanottopisteiden avaamisaikaan, ja nousemaan illalla ylös kun asema suljetaan asiakkailta. Näin saadaan maksimoitua energian säästö ja auringonvalon tuoman energian ja lämmön talteenotto. Toki jokaista screen kaihdinta voi myös liikutella tilanteen mukaan.

Zipline markiisien profiilit on maalattu sopimaan julkisivun väreihin.
”Valkea olisikin pistänyt silmään”, sanoo työterveyshuollon avustaja Rauni Kasurinen.
Kangas sen sijaan on valittu sopimaan sekä julkisivuun että tuomaan parhaimman hyödyn ja häikäisyntorjunnan työterveyshuollon aurinkoisen julkisivun ikkunoilla.

 

[Not a valid template]